Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
COPA DEL REI
Una nit perfecta
El millorBarça de la temporada goleja el Sevilla (O.5)en l'ditima final d'iniesta
kiten
ara.cat
BRIL DEL.2018
2.50 EUOS
COM US VAU
CONÈIXER?" VUIT
HISTORIES D'AMOR
legir,Ctimar
DOSSIER SANT JORDI
Què es llegeix a Europai al món
De Rússia a l'Argentina, els títols que més atrauen tant lectors com crítics
Suplement
especial
Ara Diumenge' de
80 pàgines sobre les
revoltes al món de
fa mig segle
La revolució
dels costums
ESTHER
Si no es dona poder
a les dones no és per rnons
meritocratiques, sino
per prejudicis, comoditat
o mandra de pensar

Noticias
  • El Rakus, el primer orangutan que es cura a ell mateix amb un ungüent de plantes medicinals
    L'automedicació podria no ser només un exercici humà. Almenys ara se n'ha documentat un cas a la fauna. Es tracta del Rakus, un mascle orangutan que viu a l'illa indonèsia de Sumatra i que va sorprendre la comunitat científica quan va ser capaç de triar una planta de la selva i aplicar-se la sobre una ferida cutània a la cara.
  • 'A la contra', per Ferreres 03/05/2024
  • Les protestes universitàries augmenten la pressió sobre Biden per aconseguir un alto el foc a Gaza
    Quan les protestes universitàries del 1968 contra la guerra del Vietnam al campus de Colúmbia amenaçaven la presidència del demòcrata Lyndon B. Johnson, Joe Biden tan sols tenia 26 anys i estava estudiant dret a la Universitat de Syracuse. Més de cinquanta anys després, el fantasma d'aquestes mobilitzacions reencarnades en les acampades contra la guerra de Gaza estan posant l'actual president contra les cordes. O si més no, afegeixen encara més pressió sobre Biden per aconseguir un alto el foc a la Franja i el tornen a posar en el punt de mira de cara a les eleccions del 5 de novembre. Si el vot protesta de les primàries ja havia estat un avís, les manifestacions poden convertir-se en un incendi.
  • El misteri dels immigrants
    "En cada misteri, hi ha una partícula de veritat general". Ho escriu Joseph Conrad, mestre dels misteris de l’ànima humana, a la novel·la breu Amy Foster (L’Avenç), traduïda ara al català per Josep M. Muñoz Lloret. És la història d’un immigrant polonès a Anglaterra, on arriba després d’un naufragi, sense saber ben bé on és. En realitat, això és el que els passa a tots els que marxen de la seva terra: un cop arribats a destí, els primers temps se senten fora de lloc, no coneixen l’idioma ni els costums, s’enfonsen en la nostàlgia, els costa adaptar-se, noten rebuig, no tenen gens clar com sobreviuran, estan espantats i desorientats.
  • Un centenar de manifestants protesten contra el primer míting d'Aliança Catalana a Barcelona