Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
DOSSIER
Pompeu
Fabra
150 anys
ara.cat
IDIUMENGH
FEBRER DEL. 2018
2.50 EUOS
EMPORTAT
EL SUPLEMENT
aradiumenge
EL CATALA DE TOTS
Com un enginyer químic va ordenar la llengua?
Sha sacralitzat la seva obra?
Com afrontaria Fabra l'actual situació social del català?
El combat de l'Estat
al Procés fa retrocedir
els drets fonamentals
Juristes alerten duna interpretació
cada cop més restrictiva de les lleis
La indústria, líder
inesperat del
creixement econòmic
La fortalesa del sector permet
contrarestar la caiguda dels serveis
ESTHEFR
Si l'Estat actualita el pacte
de la Transició, que no vol,
no serà pel respecte ala
diversitnt. Com més es tardi
a recupcrar la Generalitat
més irreversible será el mal

Noticias
  • El drama dels refugiats palestins (1974)
    Del reportatge de Domènec Pastor Petit (l’Hospitalet de Llobregat, 1927-2014) publicat fa mig segle a Destino (16-II-1974).Traducció pròpia. L’escriptor Pastor Petit era conegut pels seus llibres, guions de televisió i articles a la premsa relacionats amb espionatge. La seva obra L’espionnage (Ed. Julliard, 1975) va ser guardonada a França. En aquesta matèria també va aportar continguts a la Gran Enciclopèdia Catalana i a l’Enciclopèdia Espasa.
  • El PP accelera la descomposició de Ciutadans a Europa
    Un cop d'efecte del PP acosta el final de Ciutadans amb l'absorció de les restes polítiques que li quedaven a Europa. L'anunci dels populars del fitxatge de tres eurodiputats del partit taronja ha deixat més tocat encara el projecte polític que encapçalarà Jordi Cañas en els comicis del 9 de juny. I els noms arriben al moll de l'os del seu poder polític: es tracta de les eurodiputades Susana Solís i Eva Poptcheva, però també l'europarlamentari fins ara líder de l'espai, Adrián Vázquez. De fet, l'exsecretari general de Cs va dimitir arran del desacord entre el nucli de Carlos Carrizosa sobre la integració dins del PP, que es va veure frustrada. Allò va originar un terrabastall, però amb aquests nous moviments s'accelera la descomposició de la formació al continent europeu.
  • Claus per desenganxar els infants i adolescents de les pantalles
  • Granollers: el minut que ho va canviar tot
  • Esquerra: el repte de retenir la primera presidència republicana després del franquisme
    El maig del 2021, Esquerra va aconseguir un repte que fa uns anys semblava impossible: tornar a presidir un govern de la Generalitat. L'última vegada que els republicans van encapçalar la màxima institució de Catalunya va ser durant el període de la Segona República, fa més de vuitanta anys. El partit ha reivindicat la fita com a històrica i ara s'ha conjurat per no deixar-la escapar el 12-M. A aquests tres anys de “presidència republicana”, però, no els han faltat turbulències. De fet, la legislatura va acabar abruptament després del fracàs dels pressupostos del 2024 tot i la voluntat de Pere Aragonès d'esgotar els quatre anys. Ara mateix les enquestes no pronostiquen que Esquerra pugui repetir la fita de fa tres anys, però la formació vol reivindicar la gestió duta a terme des del Govern per intentar revertir els sondejos.