Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
PROCES
Rajoy no descarta comicis simultanis a l'Estat
i a Catalunya per avalar la seva política de mà dura
El sobiranisme
busca una resposta
Ar.Ctunitària al 155
COMUNS
23 D'CTUBRE DHI.2017
Part del PDECat
tvoDesenes d'alcaldes Demanen un front
eleccions despréss'oposen a intervenircomú de les forces
l'autogovern
130 EURCOs
catalanistes
DulsimbòlicaTautogovern
O ELECCIONS?
Els dos escenaris
davant la suspensió
de l'autonomia
Amb respostes de:
MANUEL
DELGAD0
EAJ39
SOLEDAI
GALLEGO-DIAZ
ISMAEL
PENA-LOPEZ
Primer va venir l'autogovern, després la Constitució
JOAN MANUEL
TRESSERRAS
Avuies compleixen 40 anys del Ja socaqui de josep Tarradellas. El desembre del 1977 es va crear el govern provisional,
a la imatge, on hi havia representants de tot larc polític català. La Constitució ésdun any després
MONTSERRAT
GUIBERNAU
El Japó es
prepara pera la
El sector
turístic rebaixa
l'alarmisme
La caiguda de reserves és
PABLO
SIMON
fi del pacifisme
ESTHER
VIVAS
La victòria de Shinzo Abe-RRRE
avala canvis constitucionals
inferior al que diu Madrid
DEJODAR

Noticias
  • Pam i pipa (i miracle) del Madrid gràcies a l'exdavanter de l'Espanyol
    El Reial Madrid jugarà la pròxima final de la Champions contra el Borussia Dortmund després de derrotar el Bayern de Múnic en una altra nit d'èpica i miracles al Santiago Bernabéu. Els blancs van derrotar per 2 a 1 sobre la botzina un rival que va saber jugar les seves cartes durant molta estona.
  • L’escàndol de les tortures a l'Iraq (2004)
    De l’article de Carles Nadal (Barcelona, 1923-2010) publicat avui fa vint anys a La Vanguardia (9-V-2004). Traducció pròpia. L’escàndol de les tortures dels estatunidencs a l'lraq va esclatar quan al president Bush només li quedava el britànic Blair com a aliat europeu. Aznar, l’altre triumvir, ja no era president. El seu successor en el govern –Rodríguez Zapatero– l’endemà de prendre possessió (18-IV-2004) ordenava la retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq. La resta de governants europeus estaven inerts, com ara, davant els abusos d’exèrcits invasors en terres llunyanes. Avui, Dia d’Europa, ve a tomb recordar-ho.
  • Malson amarg per a un Barça sense encert
    Sense Jasikevicius, Mirotic ni Higgins, no hi ha paradís. Després de tres presències consecutives a la final four de l’Eurolliga, no hi haurà quarta cita consecutiva per a l’equip català, que va perdre contra un Olympiacos molt astut en el cinquè i definitiu enfrontament dels quarts de final (59-63). El Palau Blaugrana va viure una nit dolorosa. El projecte de Roger Grimau, un líder més culer que el pal de la bandera, va patir la seva primera gran decepció.
  • Ni Olga Pané va ser consellera ni Maurici Lucena vicepresident
    És arriscat que un candidat parli obertament de quins seran els seus consellers abans que sigui manifestament clar que serà president. Ho sabem bé els periodistes, víctimes col·laterals de les negociacions d’investidura que, en un moment o altre, comencen a desgranar els noms del Govern. No s'hi va atrevir ni Mariano Rajoy el 2008 quan va situar de número 2 Manuel Pizarro, expresident d’Endesa, que era un secret de domini públic que s’hauria convertit en ministre d’Economia si el PP hagués guanyat les eleccions. Però dimarts Salvador Illa va llançar l’únic anunci que es va fer en el debat de TV3, posant els noms de Núria Parlon i de Josep Lluís Trapero com a tàndem per a la conselleria d’Interior. No és la primera vegada que ho fa. Va obrir la campanya del 2021 anunciant que Maurici Lucena seria el seu vicepresident econòmic i encara va tenir temps abans d’acabar-la d’explicar –en plena pandèmia– que Olga Pané seria la consellera de Salut. No ho van ser ni l’un ni l’alt
  • Descarten que la narcollanxa dels detinguts a Barbate fos la que va matar els guàrdies civils
    Un informe de la Guàrdia Civil ha descartat que la narcollanxa que tripulaven els sis detinguts per la mort de dos agents a Barbate (Cadis) fos la que els va embestir. Segons fonts de la investigació citades per Europa Press, es pot descartar la participació en els fets dels arrestats, que estan en presó provisional. L'element que els permet exculpar-los és que la narcollanxa que pilotava Kiko el Cabra –un dels sis detinguts– té dues antenes de radar, mentre que la que va provocar la mort dels dos agents en té només una.