Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
PROCES SOBIRANISTA
En marxa la
campanya de
l'1-0
ara.cat
DIVENDRES
I5 DESETEMBHE DEL 017
UMKRO 2463
50 EUROS
ENTREVISTA A NAO
ALBETIMARCEL
BORRAS AL PLAY
I. Més de 8.000 persones omplen la Tarraco Arena tot i
l'amenaça judicial 2. Colau anuncia un acord amb el
Govern per facilitar la votació 3. Junqueras ja no informa
Madrid de les despeses de la Generalitat i Montoro
prepara mesures de control 4. La fiscalia es querella
contra l'AMI, l'ACMi la Sindicatura 5. Juneker diu que
"respectaria" una victòria del sí i després ho matisa
ESTHER
Només cal canviar el
Marca per la premsa
que el sobiranisme es pren
acional per veure
molt seriosament al món

Noticias
  • "Si el programa de Junts és el mateix que el del PSC en qüestions com el Hard Rock, difícilment ens podrem entendre"
    Laia Estrada (Tarragona, 1982) visita l'ARA en plena voràgine electoral i no amaga la preocupació que li produeix el possible ascens de l'extrema dreta.
  • Falten metges: les propostes de cada partit perquè no marxin
    A Catalunya falten metges. El sector fa anys que ho reivindica, tot i que la ràtio de facultatius per habitant a l'Estat (4,5 per cada 1.000 habitants) està per sobre de la mitjana europea (4 per cada 1.000 habitants). Si s'analitza en detall, però, hi ha especialitats mèdiques que tenen un dèficit important de graduats i altres que tenen un gran nombre de mans disponibles. L'horitzó de jubilacions de la generació del baby boom, a més, agreuja la situació d'un sistema sanitari que haurà d'atendre una població cada cop més envellida i amb més patologies cròniques. Cal, per tant, un canvi de model assistencial que garanteixi la sostenibilitat del sistema, l'assistència de la ciutadania i unes bones condicions dels treballadors, castigats ara per torns extenuants i falta de descans. "Si no canviem de model sanitari anirem al col·lapse i a la pèrdua de qualitat assistencial", adverteix el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Jaume Padrós. Demana un gran acord polític
  • El candidat a les europees que, fins ara, sempre havia portat passamuntanyes
    Un heroi nacional, gairebé llegendari, com el pseudònim sota el qual amagava la identitat durant les perilloses operacions antimàfia a la Itàlia dels anys 90. Sobre Sergio De Caprio, conegut com el Capità Últim, s'han gravat sis pel·lícules i una sèrie de televisió i s'han escrit desenes de llibres, però ningú fins ara havia vist el seu rostre. S'amagava sota un passamuntanyes per evitar ser reconegut per les persones que el van condemnar a mort el 1993 per haver detingut Salvatore Totò Riina, el cap suprem de la Cosa Nostra, la màfia siciliana, que feia més de vint anys que fugia de la policia.
  • Dolors Camats: “Quan trobes una feina que t'agrada molt, econòmicament és una trampa”
    L'exdiputada d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) Dolors Camats (1971) explica que va néixer en una família treballadora, amb una àvia vinculada al moviment obrer i uns pares botiguers. “L'entorn econòmic és del valor de l'esforç, del treball, de l'estalvi. Tot molt auster i sobri perquè venen de famílies que han treballat molt, uns a la terra i els altres a la fàbrica”, detalla en una conversa amb l'ARA. “Jo des de molt petita, quan amb prou feines arribava darrere del taulell, vaig anar amb la meva mare a la botiga i vaig treballar-hi”, recorda Camats. I amb la primera nòmina va comprar-li un anell. “Em fa il·lusió perquè encara el porta”, explica.
  • La divisió Europa-Estats Units: per què els nord-americans són més rics?
    Quan es tracta de creixement econòmic, Amèrica guanya còmodament Europa. Molts factors han alimentat el rendiment superior dels Estats Units, des de la innovació tecnològica fins a les grans reserves de petroli. Però hi ha una explicació que sembla fins i tot massa simplista: "els nord-americans treballen més", com va dir el cap del fons petrolier de Noruega en una entrevista al Financial Times el 24 d'abril.