Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
TAC TERRORISTA A CATALUNYA
ara.cat
19 TAGOST DEL 2017
80 EUROS
QUADERNDESTIU
ANTOLOGIA DELS
ESCRIPTORS AMEB
SMALALLET
Milers de persones surten als carrers de Barcelona per solidaritzar-se amb les
víctimes i condemnar els atemptats jihadistes de dijous a la Rambla i a Cambrils
estiu
OUNES
EMPORTAT
EL SUPLEMENT
Preparaven una
aracriat
massacre amb explosius
La detonació d'Alcanar, amb dosEls Mossos abaten a Cambrils cinc
morts, va frustrar el pla inicial
dels dotze jihadistes implicats
presumptes terroristes, tenen
quatre detinguts i en busquen un
EISTEIXEI

Noticias
  • El misteri dels immigrants
    "En cada misteri, hi ha una partícula de veritat general". Ho escriu Joseph Conrad, mestre dels misteris de l’ànima humana, a la novel·la breu Amy Foster (L’Avenç), traduïda ara al català per Josep M. Muñoz Lloret. És la història d’un immigrant polonès a Anglaterra, on arriba després d’un naufragi, sense saber ben bé on és. En realitat, això és el que els passa a tots els que marxen de la seva terra: un cop arribats a destí, els primers temps se senten fora de lloc, no coneixen l’idioma ni els costums, s’enfonsen en la nostàlgia, els costa adaptar-se, noten rebuig, no tenen gens clar com sobreviuran, estan espantats i desorientats.
  • Un centenar de manifestants protesten contra el primer míting d'Aliança Catalana a Barcelona
  • Joseph Stiglitz: "Una victòria de Trump és probable, i seria desastrosa per a la nostra democràcia"
    "Una victòria de Donald Trump és probable, i seria un desastre per a la nostra democràcia". La lapidària sentència és del professor i Nobel d'economia (2001) Joseph Stiglitz, que des de la seva privilegiada posició d'autoritas a la Universitat de Colúmbia –hi fa classes al Departament d'Economia i a l'Escola Internacional d'Afers Públics– es pronuncia també sobre la situació que viuen aquests dies un bon nombre d'universitats nord-americanes arran de les protestes estudiantils per la guerra de Gaza i l'ajuda de la Casa Blanca al govern de Benjamin Netanyahu.
  • El ninotaire i ‘rock star’ de l'anarquisme que el franquisme va intentar esborrar
    Durant la primera meitat del segle XX, els ninotaires eren ben bé celebritats. En el moment de màxima esplendor de la premsa diària, abans de la competència de la ràdio i la televisió, els il·lustradors de premsa eren un element fonamental de la personalitat de cada capçalera i un referent per a la població analfabeta. A Catalunya, un dels més coneguts va ser Alfons Vila i Franquesa (Sant Martí de Maldà, 1897 - Cuernavaca, Mèxic, 1967), que firmava com a Shum i que no només va ser un dibuixant popular, sinó que la seva història personal, marcada per la lluita anarquista, un accident que va destrossar-li les mans i una injusta condemna de presó el 1922, el va convertir també en un símbol de la llibertat i, sobretot, de l’efervescent moviment anarquista. I, per descomptat, en una firma cobejada a la premsa progressista de l’època, en la qual va publicar tant des de la presó com un cop lliure.
  • Jerseis fora i descans dels paraigües per començar el cap de setmana
    La traca final de xàfecs ens ha deixat tempestes fortes amb pedra i calamarsa en llocs del nord-est aquest dijous (trobareu les dades i imatges al final d’aquesta informació). No obstant això, divendres dominarà la calma i ja no es repetiran els forts aiguats; tan sols hi haurà algun ruixat molt aïllat al nord del país. El cap de setmana serà tranquil a la majoria de comarques i força més càlid. Però ja es veu un nou canvi de temps a la vista.