Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
SOCIETAT
200 FESTES DE GRACIA
Elbarribarceloní celebra elbicentenari de la seva festa amb
un pregó reivindicatiu de Roger de Gràcia i Agnès Busquets
EROPORT DE BARCELONA
La Guardia
a Civil desactiva
araeat la vaga al Prat
15 IVAOST DEL 2017
130 EURCOs
La presència del cos armat deixa
sense efectes el primer dia
d'aturada total dels vigilants
Elconsell de ministres aprovarà
dimecres un arbitratge forçós que
els treballadors consideren il legal
QUADERN D'ESTIU
DESTINS POC
ACCESSIBLES
INO APTES PER A
SEBASTIA
LZAMORA
Trump rectifica després deEspanya, el quart país de la
48 hores i condemna els UE on el sector públic paga
El nacionalisme espanyol
trdegrups supremacistes blancs
d'espanyolitat
més tard a les empreses

Noticias
  • Horari, recorregut i afectacions: tots els detalls de la 44a Cursa d'El Corte Inglés
    Aquest diumenge, 5 de maig, 33.000 corredors participaran en la 44a Cursa d'El Corte Inglés a Barcelona. El recorregut d’enguany és pràcticament el mateix que el de les dues darreres edicions, amb una petita modificació al tram final. El tret de sortida serà a la plaça Maria Cristina i s'acabarà a la plaça Catalunya, però a diferència de l’any passat, en lloc d’arribar a la línia de meta pel carrer Ausiàs March la cursa passarà pel de Casp. En aquesta edició, l’entitat vinculada a l'emblemàtica cursa serà la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, que centra la recerca en la investigació contra l’esclerosi lateral amiotròfica i l’acompanyament als malalts i el seu entorn. La cursa afectarà bona part de l’Eixample.
  • El còmic i la il·lustració alcen la veu contra la intel·ligència artificial
    Fa uns mesos, el nom de Rubén Lucas García es va viralitzar a X al saber-se que aquest il·lustrador sense perfil públic en xarxes socials havia guanyat els últims anys prop d’un centenar de concursos de cartells de festes populars. Més que admiració, els seus triomfs van despertar entre els seus col·legues sospites i acusacions d’haver creat molts dels cartells amb eines d’intel·ligència artificial (IA). D'aleshores ençà, ajuntaments com els de Terol, Tudela i Calvià han vetat expressament l’ús de la tecnologia en el reglament dels seus concursos, i el debat sobre l’ús ètic de la IA i les seves conseqüències en el món laboral no fa més que escalfar-se en el món de les arts visuals. El mateix president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (Apic), Xavi Ramiro, reconeix que la IA és una revolució que "ha agafat per sorpresa" el sector. "No ens pensàvem que la nostra feina es pogués mecanitzar, la veritat –diu–. De fet, som un col·lectiu força tecn
  • No són prou bons per no necessitar-nos
    Ja hi tornem a ser. El maleït i sobrevalorat sistema decimal ens aboca a un nou o ara o mai. Fa poques setmanes quedaven deu partits i vaig fer un pronòstic optimista a mig camí entre la raó i la fe. Ara en queden cinc i, per ser optimista, només em queda ser gramscià i recórrer a la fe. Perquè ja no queda marge: ens hem d’acostar molt al 15/15 per aconseguir l’objectiu. 
  • L'endemà d'un accident greu de trànsit: "La burocràcia se't menja en el pitjor moment"
    "Han passat onze anys de l'accident i sé que d'aquí vint anys continuaré necessitant que m'acompanyin", diu Marina Bosch. Té 31 anys i el Nadal del 2012 va marcar un abans i un després en la seva vida. "La meva mare em va dir que em quedés a casa", recorda. Però era el 24 de desembre a Arbúcies, havia quedat amb els amics i no li va fer cas. Van agafar el cotxe (ella no conduïa) i es van dirigir cap a Blanes per una carretera de revolts. Al cap de pocs quilòmetres, el cotxe va relliscar. "Vam començar a donar voltes de campana. Jo vaig sortir disparada per la finestra, tot i que anava lligada", descriu. Finalment, va impactar contra un arbre. Les seqüeles, amb diversos problemes de mobilitat, són de per vida. Això no vol dir que no hagi pogut tirar endavant. Somriu quan explica que ha tingut una filla i que està casada, però admet que necessitarà que l'acompanyin i l'ajudin gairebé tota la vida.
  • L'impacte de la campanya de Puigdemont a la Catalunya del Nord: parlen els alcaldes
    La campanya de l'expresident Carles Puigdemont s'està celebrant a la Catalunya del Nord i sobretot a la localitat d'Argelers, però com la viuen els habitants del territori? Diversos alcaldes i un regidor de municipis nord-catalans han parlat amb l'ARA per comentar el seguiment dels comicis del 12 de maig i com hi ha anat evolucionant el sentiment de catalanitat, que totes les persones consultades afirmen que ha tingut una revifalla.