Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
REFERENDUM
Rajoy vol evitar l'ús
de la força l'l-O.si n

Noticias
  • El debat de RTVE dibuixa una Catalunya sense pactes possibles
  • Les cèl·lules que recluten aliades per combatre el càncer de mama
    El cos humà té cèl·lules especialitzades per atacar un tumor quan es desenvolupa un càncer. Per si soles, però, no poden combatre la malaltia i necessiten ajuda externa en forma de tractament per sortir victorioses. Hi ha cèl·lules que tenen una alta capacitat antitumoral, que es coneixen com a assassines naturals, que poden matar cèl·lules canceroses. A més, quan entren en contacte amb un tractament determinat per al càncer de mama HER2 positiu, un dels tipus de càncer de mama més agressius que hi ha, alerten el sistema immunitari de la presència del tumor. Ho han descobert en un estudi investigadors de l’institut de recerca de l’Hospital del Mar, que han demostrat en ratolins com aquestes cèl·lules són capaces de reclutar-ne d'altres del sistema immunitari per lluitar contra el tumor quan s'administra el tractament. La recerca l'ha publicat aquest dijous la revista Journal of Experimental & Clinical Cancer Research.
  • Pòdcast: 'Molta sèrie i poc sabó: el cas Sancho i dues sèries de crims’
    Avui parlarem de crims, tant dels que apareixen a la pantalla com dels que passen a la vida real i s’esforcen a omplir capçaleres de diaris. També de la reaparició de Carles III als actes reials. Molta sèrie i poc sabó cada divendres amb Alejandra Palés i Elisenda Forés.
  • "Si el programa de Junts és el mateix que el del PSC en qüestions com el Hard Rock, difícilment ens podrem entendre"
    Laia Estrada (Tarragona, 1982) visita l'ARA en plena voràgine electoral i no amaga la preocupació que li produeix el possible ascens de l'extrema dreta.
  • Falten metges: les propostes de cada partit perquè no marxin
    A Catalunya falten metges. El sector fa anys que ho reivindica, tot i que la ràtio de facultatius per habitant a l'Estat (4,5 per cada 1.000 habitants) està per sobre de la mitjana europea (4 per cada 1.000 habitants). Si s'analitza en detall, però, hi ha especialitats mèdiques que tenen un dèficit important de graduats i altres que tenen un gran nombre de mans disponibles. L'horitzó de jubilacions de la generació del baby boom, a més, agreuja la situació d'un sistema sanitari que haurà d'atendre una població cada cop més envellida i amb més patologies cròniques. Cal, per tant, un canvi de model assistencial que garanteixi la sostenibilitat del sistema, l'assistència de la ciutadania i unes bones condicions dels treballadors, castigats ara per torns extenuants i falta de descans. "Si no canviem de model sanitari anirem al col·lapse i a la pèrdua de qualitat assistencial", adverteix el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), Jaume Padrós. Demana un gran acord polític