Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
CORRUPCIO AL PP
Aguirre torna
r a dimitir
Deixa l'Ajuntament de Madrid enganyadaitraida per lgnacio González
El jutge de l'operació Lezo demana investigar Zaplana iimputa Villar Mir
LAudiencia confirma la citació a Rajoy per lafalta de collaboració del PP
ara cat
DIMARTS
130 EUROS
ÚLTIMADEU DE LA
hir com
regidora de l'Ajun
nt de M
d, victim
a indirecta del cas Lezo,
Esperanza Aguirreva
SALVADOR
CARDUS
La UE, Merkel i
&Per entendre els resultats.
Hollande, amb Macron.
de les eleccions franceses,
en tenim prou del perillós creixement
Marine Le Pen abandona temporalment
l'extremadreta de Le Pen?
la presidencia del Front Nacional
JORDI ANGUSTO
Enslimitem adiscutir
ESPORTS
ksinversions que rebem
casa nostra, sense obrirboca
MESSI,
sobre les que es fan arreu.
com sino ens afectessin!
POSTALS
ETERNES
RUTHGUMBAU
REPORTATGE
El crac cada cop
Una persona amb
regala més gestos
Els equilibris de Millet
personalitat psicopatica
per a la historia
ho té mesfiheil
perascendir
entre Pujol i Aznar
en l'escala social,
economicao política

Noticias
  • La vinyeta de Manel Fontdevila 05/05/2024
  • La decisió del Sabadell no serà innòcua per a Catalunya
    El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, que acaba de complir 75 anys, s'enfronta sens dubte a la decisió de la seva vida amb l'oferta de compra que ha fet el BBVA per adquirir l'entitat catalana. La decisió, a més de les conseqüències per a accionistes i empleats, tindrà un gran impacte en el teixit empresarial català, sobretot les pimes, que tenen en el Sabadell un aliat històric. Els primers senyals que arriben de persones que coneixen Oliu és que està disposat a intentar retenir l'autonomia del banc, però caldrà estar atent a tots els moviments que hi pugui haver els pròxims dies.
  • Sis jubilacions, sis mons
    A la porta hi ha un petit rètol plastificat: "Senyora Victoria". És com el de les bústies d'una escala, però el cartellet de la Victoria Expósito no dona la benvinguda a un pis. Està enganxat a la porta d’una habitació: l'habitació on dorm, l’únic espai totalment seu. Expósito viu en un principal a la ronda Universitat de Barcelona, propietat de Càritas i compartit amb altres persones grans que no es poden permetre pagar un habitatge sencer en aquesta etapa de les seves vides.
  • Sense majoria independentista s'acaba el Procés?
    Des de l’any 2012, quan CDC es va pronunciar a favor de l’estat propi, que hi ha majoria absoluta independentista al Parlament de Catalunya; i si parlem de majoria absoluta nacionalista –comptant CiU i ERC–, n'hi ha des del 1984. Ara bé, aquesta dinàmica històrica pot canviar en aquestes eleccions del 12 de maig, segons la demoscòpia. Aquesta possibilitat surt reflectida en l'enquesta de l'ARA elaborada per Yougov, en què la majoria independentista no té assegurat arribar al llindar dels 68 diputats. Sembla que el trencament d'aquesta legislatura només ha afegit frustració a les files sobiranistes. La dada que dona l'enquesta és rellevant: tan sols un 16% de tots els electors que es van abstenir el 2021, en plena pandèmia, ara anirien a votar per opcions independentistes, davant d'un 37% que ho farien per opcions no independentistes. És a dir, Junts, Esquerra i la CUP no aconsegueixen recuperar l'embranzida, ni molt menys els 700.000 vots que van perdre en termes absoluts entre els comicis de
  • Els votants del PSC rebutgen el pacte amb Junts que defensa Illa
    Si parlem d'aliances postelectorals, només Carles Puigdemont ho tindrà fàcil per convèncer els seus, ja que la seva preferència pel pacte amb ERC és també, amb molta diferència, l'opció preferida pels votants de Junts. Segons l'enquesta de YouGov per a l'ARA, un 71,4% dels votants de Junts hi estan a favor. En canvi, tant Salvador Illa com Pere Aragonès poden tenir més problemes. El candidat socialista voldria encapçalar un Govern transversal amb Junts i ERC. ¿El problema? Els seus votants no volen ni sentir a parlar de pactar amb Junts i tenen aversió a la figura de Puigdemont.