Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
INVERSIONS DE L'EST AT
El Govern exigeix garanties de complimentiels
r empresaris diuen que cal executar el que es promet
Rajoy anuncia
infraestructures
ja previstes
ara cat
Els 4.200 milions compromesos fins al 2020 queden lluny de la inversió
DIMECRES
que estableix l'Estatut, equivalent al pes de Catalunya en el PlBestatal
130 EUROS
JOSEP
RAMONEDA
La dificultat dels que
manen perrecuperar
la iniciativa
posa en evidencia
la seva nuesa
May activa el Brexit
FERRANSELMATEU
Dilluns un grup de joves
La primera ministra britanica firma la carta que enviara avui a Brussel
es per demanar
van muntar una sidral
la sortida del Regne Unit de la UE, mentre Escocia ja s'encamina cap al segon referéndum
davant la scu del PP.
Rajoy i Margallo
ja tenen el que volien
ESPORTS
Un assentament
Pugna entre
ALBERT
BRANCILADELL
LA MAFIA
barraques CALABRESA
De Guindos i
Montoro pel
la Mina, a punt
No és impossible que
ESQUITXA
el referendum obtingui
deute autonomice
de ser desallotjat
LA JUVE
suports europeus,
pero dificilment vindran
de la Comissió de Venecia

Noticias
  • Un altre cop es frustra l'esperança de les víctimes del franquisme
    La decisió del Tribunal Constitucional d'inadmetre un recurs d'empara d'una víctima del franquisme, Francisco Ventura, que va ser torturat per la policia durant el règim ha tornat a frustrar les esperances dels col·lectius de memòria històrica, que esperaven que l'aprovació de la nova llei de memòria democràtica permetés investigar aquells crims i saltar el mur de la llei d'amnistia del 1977. La resolució del TC, amb majoria progressista però on només dos magistrats s'han desmarcat de la decisió, argumenta que l'entrada en vigor de la nova llei no suposa cap canvi respecte a la situació anterior. I això que l'article 2.3 de la norma afirma que la llei d'amnistia s'ha d'interpretar d'acord amb el dret internacional i els drets humans, és a dir, considerant que hi ha una mena de delictes que no prescriuen ni es poden amnistiar, que són els de lesa humanitat, que inclou precisament les tortures.
  • Holaluz valora dues alternatives per superar la crisi
    La companyia energètica catalana Holaluz té dues alternatives per intentar superar la crisi en què està immersa, després de reportar al mercat unes pèrdues de 26 milions d'euros l'any 2023, unes xifres que multipliquen per cinc els números vermells de l'any anterior, i un deute pròxim als 65 milions d'euros. L'empresa, en un fet rellevant publicat al BME Growth (la borsa de pimes), assegura que "continua avançant en el refinançament de la seva activitat i té obertes en aquest moment dues alternatives".
  • La magnifica habilitat del teatre argentí per al naturalisme
    Como si pasara un tren recala a la Sala Versus després d’un curiós periple: es va estrenar en una petita sala de l’off Madrid el 2014, on va romandre força temps fins a convertir-se en un dels èxits de la temporada. I de Madrid a El Camarín de las Musas de Buenos Aires, on va referendar un èxit de crítica i públic que ben segur que assolirà a la seva presentació a Barcelona. I és que s’ho val.
  • Adeu a les tempestes: regust d’estiu els pròxims dies
    La traca final dels xàfecs i tempestes ha regat diverses zones del país aquest dimarts, amb alguns aiguats i pedregades, sobretot a Osona (trobareu totes les dades i imatges al final d’aquesta informació). Un temps mogut que s’acaba aquí, ja que a partir d’aquest dimecres torna la calma, amb sol en conjunt i poques excepcions. Les temperatures faran un salt, amb ambient cada cop més càlid que tocarà sostre el cap de setmana.
  • L'herència de Bartomeu que Laporta no ha desterrat del Barça
    "No us confongueu: això dels contractes fora de mercat ve del primer mandat de Laporta". La sentència correspon a una persona que ha tingut accés als llibres de comptabilitat del Barça durant els últims lustres. Parla d'una tendència que es va tornar monstruosa durant el govern de Josep Maria Bartomeu (2015-2020) i que encara avui llasta l'economia de l'entitat blaugrana en forma de pagaments diferits o d'acords milionaris que no es tradueixen en rendiment a la gespa.