Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ara cat
DILLUNS
130 EUROS
CARME
COLOMINA.
La violació
dels drets humans
passen per les empreses,
algunes hi poden influir
més que molts goverms
NURIA BoscH
La politiea economica
de l'estat espanyol
ha fet esdevenir
independentistes
molts ciutadans eatalans
JoANTARDA
L'anomalia espanyola
embria historica és
dolorosa perque
arreu del
món sique s'ha avancat en
la reparació de les vietimes
LA QUESTIO CATALANA
Rajoy vol dissuadir
els votants moderats
del PDECat
ESTRATEGIA
PRECEDENT
La Moncloa opta per mantenir
L'objectiu és reduir el suport a
la via repressiva iatiar la por aun
ndependentisme fins al 30%
procés fet amb radicals" de la CUP
com ja va passar a Euskadi
Barcelona no garanteix l'anonimat dels
denunciants dels pisos turístics
Una dona a quiels veins van denunciar sense fonament per tenir u
legal revela a TARA que
apartament tur
Ajuntament
ha faci
at totes les dades personals dels seus acusadors: nom, DNI, telefon mobilidata denaixement
Trump insinua un fals
atemptatjihadista a
FUTBOL
VICTORIA
Suecia i irrita Estocolm
AGONICA
EMA alat
D'UN BARCA
El president aclareix després que
es referia aun programa de la Fox
DESORIENTAT

Noticias
  • Junts i ERC s’alien contra Illa però topen per la gestió del Govern
    El primer debat electoral dels candidats al 12-M després de la reflexió de Pedro Sánchez, organitzat per RTVE, va servir per confirmar dues coses: que la pugna en el flanc independentista entre Junts i ERC es manté a l’espera de saber si tindran majoria (sumant-hi la CUP i la possible irrupció d’Aliança Catalana), i que Salvador Illa –que va combinar el català i el castellà en el debat– s’ho mira des de la barrera, amb l’aurèola de presidenciable i pendent de si un dels dos partits independentistes s’atreveix a trencar els blocs. Al tancament d’aquesta edició, el debat –on tampoc va participar Carles Puigdemont a distància i el va substituir el número tres de la llista, Josep Rull– va servir per evidenciar les diferències entre Junts i ERC a l’hora de gestionar la Generalitat, però que –en canvi– aquest dijous no van mostrar pel que fa a l’àmbit nacional.
  • Els pronoms febles dels cirurgians
    Aquest dijous a la nit, La1 de TVE ha ofert per Catalunya el debat de candidats a les eleccions. La resta d’Espanya el podia veure a través del Canal 24H. L'han moderat Gemma Nierga, en català, i Xabier Fortes, en castellà. Un altre debat amb dos presentadors, un recurs innecessari perquè la feina la pot fer un de sol. La dupla serveix per fer equilibris entre paritat i entre cadenes.La prova és que Fortes va portar gairebé sempre la veu cantant.
  • La crisi de l’Autoritat a Catalunya (1924)
    De l’article de Pla (Palafrugell, 1897-1981) en el número 1 de Revista de Catalunya (VII-1924), publicació que enguany celebra el centenari. Avui és el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. Al final del seu text Pla va signar amb inicials (J.P.) aquesta nota: “Fa deu mesos que la censura militar ens obliga, als escriptors independents, a prescindir de la vida real. Aquest article s'hauria pogut documentar amb exemples trets de la política. No hem pas intentat fer una cosa semblant, i és per tal raó que aquestes notes, que haurien pogut regalimar de vida, s'han hagut de mantenir en un to excessivament formal, fred i ideològic”.
  • Sánchez demana el vot per al PSC per acabar amb el "fang" del PP i Vox
    Pedro Sánchez ha entrat en campanya a Catalunya després dels cinc dies de reflexió que van marcar no només l'agenda política del PSC, sinó de la resta de partits. I ho ha fet duent la croada personal i política que ha emprès contra la "maquinària del fang" del PP i Vox en el que s'ha convertit en el míting més multitudinari del PSC fins ara, al poliesportiu de la Parellada de Sant Boi de Llobregat. Davant d'un auditori de 2.000 persones i 1.000 més fora –on l'organització ha col·locat una pantalla perquè poguessin seguir l'acte–, Sánchez ha clamat contra les "difamacions" dels "pseudomitjans" i ha situat la cita electoral del 12 de maig com un plebiscit entre la "política neta" i la que es basa en la mentida: "Us proposo que el 12 de maig derrotem el fang votant Illa!", ha exclamat el president espanyol, entre crits de "Sí que es pot!" del públic. Abans, Illa ha demanat el vot perquè Catalunya sigui "el somni" d'Espanya i d'Europa i no el seu "malson". "No demano el vot per molestar, sin
  • Hi ha alternativa a un president independentista?
    Amb qui mirarà de pactar Junts després del 12-M? I el PSC? ERC descartarà una possible investidura de Salvador Illa? En una època sense majories absolutes, aquestes són algunes de les preguntes que marquen la campanya i fins i tot els debat electorals, malgrat que qualsevol resposta que es doni avui podrà ser alegrement esmenada a partir de l’endemà de les eleccions. Quan els partits sàpiguen les cartes que els han repartit els ciutadans podran traçar l’estratègia de negociació, i per això a deu dies dels comicis és impossible saber, per exemple, si els socialistes s’abstindrien per fer president Carles Puigdemont. Sobre el paper, no, mai. I menys quan el més probable és que Illa sigui el candidat més votat. Ara bé, per ser president necessita o bé els vots del PP i Vox (que ell mateix rebutja), en una operació similar a la de l’Ajuntament de Barcelona, o el suport d’ERC o Junts (depèn dels resultats, amb una abstenció podria ser suficient).