Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
GUERRA BRUTA
Una denúncia implica
dos exdetectius de
Método Ben
l'operació Catalunya
La Policia Nacional hauria pagat als
La denunciant, que ara viu als EUA,
ara.cat
investigadors perque espiessin polítics
afirma que ha rebut amenaces
catalans, segons l'exparella d'un d'ells
l perque es desdigui de les acusacions
DIMECRES
130 EUROS
JOSEP
RAMONEDA
Bauman se situava davant
de la paradoxa que a
mesura que avanca el
No al referéndum pactat
procés de globalització
proliferen les fronteres
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, dirigint-se ahir a la tarda a la reunió
FERRANSAEz
amb el vicepresident catala Oriol Junqueras, a qui va reiterar la negativa a parlarsobre un referéndum pactat
Linteres perAndorradels
intellectuals propers al
Nou acord
Investiguen ara
La banca hauraa
catalanisme deiepoca de las
Mancomunitat depassava
de tornar en
sense data,
el pare de la
les relacions culturals
tres mesos les
per traslladar
Nadia per fer-li
CATI CANYELLAS
clausules terra
la Model
fer pornografia
CARLA ALSINA
Els afectats no hauran
El Govern pagara els
Els Mossos troben fotos
Cal posar en evidencia la
nous centres en solars de caire sexual de la filla
de recórrer als tribunals
reproducció d'estercotips
de ge
de propietat munici
entre el material confiscat
nere en processos
per rebre els diners
iladificultat de
fer-los

Noticias
  • Presons: tornar a començar en millors condicions
    L'acord entre Govern i sindicats, al qual s'ha arribat al límit de l'inici del període electoral –l'executiu ha volgut evitar acusacions d'electoralisme o ajornar l'entesa atesa la delicada situació–, tanca el període d'inestabilitat a l'interior de les presons catalanes que va esclatar arran de l'assassinat d'una treballadora del centre de Mas d'Enric el 18 de març. De fet, les negociacions ja venien d'abans, però segurament no haurien tingut el mateix desenllaç sense les tumultuoses setmanes de vagues i protestes que s'han viscut als centres penitenciaris. La sacsejada ha estat forta; el resultat final suposa un avenç.
  • Unes eleccions que són un multireferèndum
    La nit del 12-M les calculadores trauran fum per veure quines combinacions són possibles per formar govern. I la principal incògnita que s’haurà d’escatir és si hi ha majoria independentista i si aquesta és operativa o no. Però el que també resultarà interessant de cara als pactes és saber on és el consens català en qüestions concretes, per exemple el referèndum, el finançament o la fiscalitat. El 12-M serà, llavors, un multireferèndum.
  • Els EUA reforcen la seva presència militar a l'Indo-Pacífic per contenir la Xina
    Quan aquest dimecres el president Joe Biden signava el paquet d'ajuda per a Israel, Ucraïna i els aliats de l'Indo-Pacífic, el secretari d'Estat nord-americà, Antony Blinken, viatjava a la Xina per reunir-se amb Xi Jinping i els alts càrrecs de Pequín per parlar sobre les relacions entre les dues potències. Encara que bona part del protagonisme se l'ha emportat l'ajuda per a Kíiv, els 8.000 milions per als aliats de l'Indo-Pacífic, entre els quals s'inclou Taiwan, formen part de l'estratègia de reforç militar que fa temps que els EUA estan desplegant a la regió. Washington amb la mà esquerra esperona les polítiques de contenció al creixement de la Xina, mentre amb la dreta intenta tenir una bona relació amb el gegant asiàtic, que se sent acorralat amb aquest desplegament.
  • Egipte pren la iniciativa per mediar en una treva a Gaza
    El futur de Gaza i de la seva gent fa mesos que està atrapat en una mena de dia de la marmota marcat per filtracions tendencioses, especulacions, globus sonda i blufs sobre dues qüestions molt sensibles: la invasió terrestre de Rafah, on s’amuntega la majoria de la població, i la sort dels ostatges.
  • Hezbollah s'apropia dels civils morts en atacs d'Israel
    Una processó de dones vestides amb el xador negre iranià i un fulard groc amb la insígnia de Hezbollah avançaven pel carrer per unir-se a la resta de la comitiva a la plaça de l'Ajuntament de Hanin en el funeral de Mariam Qashqash, de 51 anys, i la seva neboda, Sarah Hussein Qashqash, d'11 anys, les dues últimes víctimes civils dels enfrontaments a la frontera entre el Líban i Israel. Algunes de les dones portaven cartells amb una fotografia de la Sarah amb la imatge del xeic Hassan Nasrallah, líder de Hezbollah. Algunes altres alçaven el puny amb moviments compassats mentre recitaven a l'uníson "Labayka ya Hussain" (en honor al net de Mahoma assassinat a Karbala).