Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
NOVA LEGISLATURA
r CATALUNYA
EL REI
Suggereix una reforma constitucional als grupscatalans
ara cat
RAJOY
DIMECRES
Vol acords amb socialistesic's per la unitat d'Espanya
130 EUROS
DIARI EUROPEU
DE L'ANY
Acusa el PSC de "ruptura unilateral" pel seu no a Rajoy
FERRAN SAEZ
MATEU
A Europa hi ha molts
altres Trump que no
volem veure, tot i que
representen exactame
el mateix
ERNEST BENACH
RAJOY SERA INVESTIT DISSABTE
EIP Piel TC han de saber
del PP, M
rebre de F
de fo
lsvots
que no podran inhabilitar
president
del PPics
del PSOE pero
la nostra presidenta.
Ja fa temps que majoria del país va dir prou.
CULTURA
SEBASTIAALZAMORA
El Parlament balear
ADEU A ADEU'
Amb Rajoy sabem el que
reclama horari d'estiu
NOMÉS QUEDARAN
ens espere més retallades,
tot l'any per a les Illes
més pobresa estructural,
més mentides més guerra
15 DIACRITICS
bruta contra el procés

Noticias
  • "Posar límits al turisme és vàlid si es fa amb un estudi d’impacte però no si respon a la politització"
    L’any passat hi va haver 1.300 milions de turistes al món, el 80% de les xifres prepandèmia, tot i que a Europa ja estàvem a més del 90% i aquest 2024 ja s'espera arribar als nivells del 2019 arreu del planeta. Són xifres de l'Organització Mundial del Turisme de l'ONU, que té la seu a Madrid: Espanya és el segon país més visitat del món, només després de França. La directora executiva de l'organisme, la colombiana Natalia Bayona, atén l'ARA per videotrucada en un moment en què creixen les demandes d'actuar per limitar l'excés de turisme.
  • Més unanimitat amb Xavi que amb Laporta: els apunts en calent del Barça-Rayo
    Victòria del Barça contra un Rayo Vallecano molt desencertat i segona plaça de la Lliga assegurada per als interessos blaugranes. El partit va tenir més història a la graderia que no pas a la gespa. A continuació, uns apunts en calent.
  • Ball històric del Girona a Mestalla per confirmar el tercer lloc
    Va ser rematar al fons de la porteria i sortir corrent cap a Míchel. Savinho, una de les sensacions de la Lliga i, per descomptat, del Girona, tenia ben presents les paraules del seu entrenador la setmana passada, a la gespa de Vitòria, segons després de canviar-lo després de desaprofitar un munt d'ocasions en un partit que els gironins haurien d'haver golejat, però es van veure empatats al noranta-nou. Míchel, amb cura, va dir-li que no podia malgastar segons quins xuts. Que amb el potencial que té, el brasiler ha de marcar més gols del que marca. Ho va fer agafant-lo de les espatlles, mirant-lo als ulls. Savinho, penedit, va demanar perdó davant dels micròfons. "Em sap greu, n'he fallat tres claríssimes".
  • ERC també anirà a l’oposició a la Corporació?
    El titular de l’article ho expressa d’una manera una mica a l’engròs, perquè formalment els consellers que formen part de la cúpula dels mitjans públics catalans hi arriben votats per una majoria qualificada del Parlament. Però a ningú se li escapa que cadascun d’ells ha vingut patrocinat per un partit concret i que, sense el pacte entre formacions en què cadascú s’empassa els gripaus de l’altre, encara estaríem esperant que nomenessin consell de govern. Dit això, és just reconèixer que l’actual composició (3 membres a proposta del PSC, 2 per Junts, 2 per ERC) ha treballat amb uns nivells de consens poc habituals en els 40 anys d’història de la Corporació. ¿Es mantindrà això després del ball de ganivets que s'aproxima?
  • "Hi havia sang per totes bandes"
    Una turista espanyola de 33 anys és qui es va haver de fer càrrec del grup d’estrangers després de l’atac de divendres a Bamian, al centre de l’Afganistan. El guia local era a l'hospital amb els ferits i els cossos dels morts i estava totalment abatut: un dels afganesos morts era el seu cosí. Els altres cinc turistes que van resultar il·lesos també estaven enfonsats i alguns no deixaven de plorar. Així que la dona es va encarregar de recollir les pertinences dels turistes morts i ferits, de parlar amb els talibans i d'exigir que els ajudessin a tornar a Kabul amb les màximes garanties de seguretat. Aquest és el relat del que va passar el dia de l'atemptat. L'ARA ha fet la reconstrucció a partir de fonts locals.