Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • L'assassinat d'una gossa que ha enfonsat les opcions d'una potencial vicepresidenta de Trump
    Si la republicana Kristi Noem parles castellà, podria excusar-se amb la frase "Por un perro que maté, me llaman mataperros". En el seu cas no es tractaria d'una metàfora sinó que tindria sentit literal: la governadora de Dakota del Sud s'ha vist sumida en la polèmica després que el diari britànic The Guardian avancés un fragment del seu nou llibre, en què explica com va matar la seva gossa Cricket.
  • ERC i Junts fan servir al PSC com a espantall per desgastar-se
    ¿ERC pactarà amb el PSC després del 12-M? I Junts? ¿Alguna de les dues formacions independentistes s'obre a investir Salvador Illa com a president si guanya les eleccions? De cara enfora, tots dos partits fugen de qualsevol acord amb els socialistes i, de fet, s'acusen mútuament de tenir una intenció amagada de pactar-hi. L'objectiu és, precisament, aglutinar el vot independentista en la pugna ERC-Junts per liderar l'espai sobiranista el 12-M i, per tant, tenir possibilitats d'optar a la presidència de la Generalitat. Ara bé, en aquestes acusacions creuades, totes dues formacions obvien que, tant juntaires com republicans, ja han governat o governen amb els socialistes en altres institucions, des d'ajuntaments fins a diputacions. ERC hi governa als ens de Barcelona, Lleida i Tarragona, mentre que Junts hi va governar el mandat passat a la Diputació de Barcelona i hi té acords en consistoris com Sabadell. Si fos necessari per impedir una repetició electoral, el veto a Salvador Illa cauria?
  • Ucraïna té dret a atacar territori rus, diu el ministre d'Exteriors britànic
    El ministre d'Exteriors britànic, David Cameron, ha fet un pas més en la retòrica contra l'agressió russa a Ucraïna a l'afirmar que correspon a l'exèrcit de Volodímir Zelenski decidir com utilitza les armes que li envia Londres. Durant la visita que ha fet aquest divendres al president ucraïnès, Cameron també ha assegurat que Kíiv té dret a atacar objectius en territori rus.
  • L'absorció del Sabadell deixaria el 85% de les oficines de Catalunya en mans de tres bancs
    L'absorció de Bankia per part de CaixaBank, culminada fa tres anys, va ser l'últim gran episodi de concentració del sector bancari. El 88% de la quota de mercat en oficines bancàries de Catalunya, el territori de l'Estat més afectat per la desaparició de caixes d'estalvi, quedava en mans de només cinc entitats. La vicepresidenta del govern Yolanda Díaz advertia aleshores que era "una concentració altament perillosa".
  • Vox reuneix els Països Catalans per defensar el castellà com a llengua comuna
    Vox ha reunit representants del partit d'arreu dels Països Catalans per reivindicar el castellà com a llengua comuna d'Espanya. La jornada ha estat qualificada d'"històrica" pel mateix candidat a les eleccions catalanes i secretari general dels ultres, Ignacio Garriga, que ha volgut defensar la "llibertat lingüística". Aquesta llibertat suposa privilegiar el castellà en tots els àmbits públics i treure les "imposicions" del català i les altres llengües cooficials, que ells també anomenen "regionals". L'acte, titulat Jornada por la libertad lingüística, s'ha celebrat aquesta tarda en un hotel de Barcelona i no ha reunit representants d'altres comunitats de l'Estat amb dues llengües oficials, com ara Galícia, Euskadi o Navarra, sinó que s'ha limitat als territoris de parla catalana, que és on tenen més implantació.