Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Prostitució, l'etern debat que ningú s'atreveix a resoldre
    L’últim dels intents de regularitzar a l'Estat la prostitució, o el treball sexual, és de la legislatura anterior. En quatre dècades de democràcia espanyola s’ha obert la caixa dels trons en diverses ocasions, però el soroll i les divisions que genera han fet que tots els governs hagin desistit de tirar endavant cap iniciativa. Després que la legislatura espanyola s'acabés l’estiu passat abans de temps, la ministra d’Igualtat i Feminismes, Ana Redondo, ha anunciat la voluntat que el tema torni a l’agenda política per, aquest cop sí, arribar a bon port. De fet, el debat sobre aquesta qüestió és gairebé etern –també en altres països europeus–, perquè ni partits polítics, ni el feminisme ni tan sols les mateixes treballadores sexuals (o dones explotades?) es posen d’acord sobre la manera d'encarar-lo i de posar fi a la al·legalitat actual.
  • Visita al 'país' dels monjos que prohibeix l'entrada a les dones (i als turistes)
    La República Monàstica del Mont Athos ho té gairebé tot per ser un país. Té bandera, capital, un govern que es reuneix en un palau i una mena de Constitució, a més de controlar l’accés a les seves fronteres. El que li falta són dones i turistes: les primeres, perquè hi tenen prohibit l’accés des del temps de l’Imperi Bizantí, i els segons perquè al Mont Athos no s’hi va a fer turisme. Només els pelegrins amb un permís especial poden gaudir de l’hospitalitat dels prop de 1.500 monjos ortodoxos que hi viuen reclosos en vint monestirs.
  • «Whitney Houston i Mariah Carey van ser les meves ‘professores’»
    La cantant i productora musical Victòria Riba Muns (Tiana, 1995), coneguda artísticament com a Vicco, no s'ha deixat enlluernar per la popularitat de Nochentera, la cançó amb què va participar al Benidorm Fest 2023. Gairebé d'un dia per l'altre, Vicco va passar de ser una cantant pràcticament anònima a acumular més d'un milió i mig d'oients a Spotify. Però ja feia temps que picava pedra en el sector musical. Ara, un any després de conèixer la fama, publica el disc Noctalgia (Sony, 2024). I aquest divendres 10 de maig el presenta a La 2 de l'Apolo de Barcelona dins el Guitar BCN.
  • L'apli sueca amb què guanyes diners denunciant els cotxes mal aparcats
    Aparcar malament el cotxe als carrers d'Uppsala representa córrer un risc més alt de rebre una multa. Els conductors d'aquesta ciutat de Suècia que deixen el cotxe en doble fila, ocupen places reservades per a cotxes elèctrics o estacionen durant més estona de la permesa, poden estar segurs que ara tenen més ulls a sobre vigilant les seves infraccions. No és que els controladors de pàrquing s'hagin multiplicat, o que, de sobte, facin hores extres. El que han de témer els infractors és una aplicació per a mòbil pionera que permet a qualsevol ciutadà de més de 16 anys denunciar aquells vehicles que no respecten les normes d'aparcament. A canvi, els denunciants reben una compensació de 100 corones (l'equivalent a 10 euros) per cada vehicle efectivament mal aparcat del qual hagin informat.
  • Baralles entre nens: intervenir o deixar fer?
    Quan dos infants s’enfaden i discuteixen, el que desitgen els adults és que la trifulga acabi com més aviat millor. Per aturar-ho, però, no tot s’hi val. Durant els conflictes sorgits de forma espontània, en funció del moment en què s’intervé i de la cullerada que hi posa l’adult, l’explosió d’emocions pot derivar cap a un desenllaç ben diferent de l'esperat. El com es fa –i, sobretot, des de quina mirada– és la clau. Si l’adult es posiciona, farà una versió dels fets que no satisfarà una de les parts i, si etiqueta un d’ells com la víctima –a qui li donarà la raó–, l’altre es convertirà en l’agressor. A partir d’aquí, ni calma ni final: la tensió augmenta i el malestar està servit.