Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Puigdemont descarta un govern amb la CUP: "La conversa duraria segons"
    Junts vol refer la majoria independentista al Parlament, però el seu candidat, Carles Puigdemont, només es planteja una coalició de govern amb Esquerra. No amb la CUP. Així ho ha expressat aquest dimarts en una roda de premsa a Efe, on ha descartat oferir als cupaires entrar en un executiu presidit per ell. "No els veig en un govern que jo presideixi", ha afirmat, assumint que tampoc l'esquerra anticapitalisme voldria formar-ne part: "La conversa duraria segons". L'expresident sí que compta amb ells, però, per forjar una majoria d'investidura i intentar buscar una estratègia comuna entre els partits sobiranistes. Ara inexistent.
  • Dos treballadors queden atrapats a Madrid per la caiguda del forjat d'un edifici
    Dos treballadors han quedat atrapats després que hagi caigut el forjat d'un edifici que estava sent rehabilitat a Madrid. Els Bombers de l'Ajuntament de la capital espanyola treballen per rescatar-los, però l'edifici està inestable, segons informen els serveis d'emergències. L'esfondrament s'ha produït al nord de Madrid, entre els carrers Lezama i Llodio del districte de Fuencarral-El Pardo.
  • Catalunya surt de l'emergència per sequera
    El Govern ha decidit aquest dimarts aixecar la fase d'emergència per sequera després de tres mesos de restriccions. Així ho ha anunciat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja: "Finalment la pluja ens permet sortir de l’emergència i aixecar restriccions. La sequera no s’ha acabat, però les xifres dels pantans avui dia ho permeten". “Si algú diu que improvitzem és que mai ha gestionat una sequera com aquesta”, ha afegit el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort.
  • El creixement del comerç mundial es duplicarà aquest any
    A mesura que la inflació es redueixi i una economia dels Estats Units en auge ajudi a impulsar l'activitat a escala global, el creixement del comerç mundial es duplicarà aquest any. Aquesta és la predicció dels principals organismes internacionals que recull aquest dimarts en una anàlisi el diari Financial Times. L'OCDE, el Fons Monetari Internacional (FMI) i l'Organització Mundial del Comerç (OMC) preveuen que hi haurà un fort repunt del flux mundial de productes aquest any i això s'explica per la desacceleració del 2023 impulsada per l'augment dels preus, dels tipus d'interès i una demanda més fatigada.
  • Putin arrenca el seu cinquè mandat i promet superar "amb dignitat" l'actual moment "difícil"
    Amb molta pompa i fanfara, Vladímir Putin ha estat investit aquest dimarts president de la Federació Russa per cinquena vegada consecutiva. Després de jurar la Constitució –reformada el 2020 per poder-se perpetuar al càrrec–, Putin ha fet un breu discurs al saló de Sant Andreu del Kremlin en el qual ha promès defensar el país en un període que ha qualificat de "difícil". "Passarem aquest període difícil amb dignitat i ens farem encara més forts", ha afirmat. "Som una gran nació, unida, i tots junts superarem tots els obstacles, farem tot el que hem planejat, i junts, guanyarem", ha afegit.