Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • La UE 'compra' el Líban per frenar la immigració cap al continent
    El Líban rebrà ajudes econòmiques per valor de prop de 1.000 milions d'euros de la Unió Europea destinades a contribuir en la lluita contra la immigració il·legal a Europa. En una visita aquesta setmana a Beirut de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, acompanyada pel president de Xipre, Nikos Christodoulides, on es van reunir amb el primer ministre interí, Najib Mikati, la líder de la UE va anunciar la milionària ajuda amb què espera incentivar les autoritats libaneses a protegir les fronteres de la Unió.
  • 'De fit a fit', 03/05/2024
  • Dinar i sopar a horaris regulars pot prevenir l'envelliment muscular
    Tenir un horari regular per menjar pot millorar el funcionament de les cèl·lules musculars i, per tant, prevenir l'envelliment que s'associa amb l'edat. Un estudi de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Barcelona (IRB) i el departament de medicina i ciències de la vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha constatat que la sincronització entre el rellotge circadiari cerebral i els rellotges perifèrics de músculs i pell garanteixen un funcionament òptim del cos. Mentre que el primer està regulat pel cicle de llum i foscor (o dia i nit), en el segon tenen un paper fonamental les hores dels àpats. A mesura que envellim es va produint un desajustament que pot tenir efectes perjudicials en la salut, com ara pèrdua muscular, deteriorament de les funcions metabòliques i motores i disminució de la força. Ara l'estudi suggereix que restablir l'engranatge diari a partir dels rellotges perifèrics (i, per tant, dels àpats) podria evitar aquest envelliment.
  • Yamina Saheb: “El meu fill viurà menys que la seva àvia”
    "La situació és molt dolenta". Així ha començat la seva exposició a l'Ateneu Barcelonès Yamina Saheb, enginyera, economista, doctora en energia i analista de política energètica. Ha participat en un acte organitzat pel Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i el diari ARA, amb el patrocini de l'energètica Estebanell amb el títol Transició Energètica: realitat o utopia, que obre un cicle per abordar el repte energètic. L'acte ha constat d'una entrevista de la subdirectora del diari, Carla Turró, a Saheb, i una taula rodona posterior, en la qual s'han posat de manifest dues visions molt allunyades sobre la situació.
  • Què passa a Geòrgia? Una llei d'inspiració russa sacseja el país i alerta la UE
    El centre de Tbilissi, la capital de Geòrgia, va viure aquest dimecres les manifestacions més multitudinàries dels últims anys, i tot sembla indicar que l'esclat d'enuig dels georgians, de moment, no es redueix. Aquest dijous a la tarda els manifestants han tallat els principals carrers de la capital i es preveu una altra nit de protestes multitudinàries. El motiu és l'aprovació al Parlament de la "llei de transparència de la influència estrangera", promoguda pel govern malgrat les protestes de l'oposició i les crítiques de la Unió Europea, que la comparen amb la legislació que Rússia utilitza per controlar la dissidència. Les manifestacions fa pràcticament un mes que duren, però els últims dos dies han pujat d'intensitat, sobretot per la dura resposta policial.