Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Els catalanistes (1901)
    De l’article de Francesc Pi i Margall (Barcelona, 1824-Madrid, 1901) a El Nuevo Régimen (8-VI-1901). Traducció pròpia. Aquest dilluns 29 d’abril s’escau el segon centenari del naixement d’aquest polític que durant trenta-vuit dies del 1873 va presidir la Primera República Espanyola. Liderava el Partit Republicà Democràtic Federal des que es va fundar després de la revolució de 1868. Volia soldar federalisme i republicanisme. 
  • Hem de modificar les espècies per salvar-les?
    Durant milions d’anys Austràlia ha sigut un paradís per a l’evolució, i presumeix de tenir alguns dels animals més singulars de la Terra.
  • Multitudinària manifestació a València contra "els atacs" al català del PP i Vox
    "¡Ei, quant de temps!" "Sí, és que feia molts anys que no venia, segurament des del 2015 [any d'inici del govern de la coalició progressista formada pel PSPV, Compromís i Unides Podem]". Aquesta ha estat una de les converses més repetides en la tradicional manifestació del 25 d'abril de València, que vuit anys després ha tornat a ser multitudinària i ha reunit 12.000 persones segons els càlculs d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), organització convocant de la marxa juntament amb les formacions de l'esquerra independentista.
  • La vinyeta de Manel Fontdevila 28/04/2024
  • El que sí que val la pena és anar a votar
    Una part de la societat catalana, especialment la que que es declara independentista, s'ha instal·lat en el desànim i en la desorientació arran del que va passar després de l'octubre del 2017. I alguns estan ressentits amb una classe política que consideren que no va ser prou transparent o que fins i tot els va enganyar respecte a les expectatives reals que hi havia d'aconseguir la independència. Aquest malestar, perfectament comprensible, ha cristal·litzat, segons l'enquesta de YouGov que publiquem aquest diumenge, en un augment notable de l'abstenció entre els independentistes i la irrupció d'una força sobiranista d'extrema dreta com Aliança Catalana, combinada amb el manteniment de Vox al Parlament. Aquest no és un fet estrany en el context europeu i occidental. La desconfiança en la classe política és el caldo de cultiu ideal per als populismes, especialment els de dreta, que presenten solucions aparentment fàcils a problemes complexos i tenen en l'odi al diferent el combustible que els alim