Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • No són prou bons per no necessitar-nos
    Ja hi tornem a ser. El maleït i sobrevalorat sistema decimal ens aboca a un nou o ara o mai. Fa poques setmanes quedaven deu partits i vaig fer un pronòstic optimista a mig camí entre la raó i la fe. Ara en queden cinc i, per ser optimista, només em queda ser gramscià i recórrer a la fe. Perquè ja no queda marge: ens hem d’acostar molt al 15/15 per aconseguir l’objectiu. 
  • L'endemà d'un accident greu de trànsit: "La burocràcia se't menja en el pitjor moment"
    "Han passat onze anys de l'accident i sé que d'aquí vint anys continuaré necessitant que m'acompanyin", diu Marina Bosch. Té 31 anys i el Nadal del 2012 va marcar un abans i un després en la seva vida. "La meva mare em va dir que em quedés a casa", recorda. Però era el 24 de desembre a Arbúcies, havia quedat amb els amics i no li va fer cas. Van agafar el cotxe (ella no conduïa) i es van dirigir cap a Blanes per una carretera de revolts. Al cap de pocs quilòmetres, el cotxe va relliscar. "Vam començar a donar voltes de campana. Jo vaig sortir disparada per la finestra, tot i que anava lligada", descriu. Finalment, va impactar contra un arbre. Les seqüeles, amb diversos problemes de mobilitat, són de per vida. Això no vol dir que no hagi pogut tirar endavant. Somriu quan explica que ha tingut una filla i que està casada, però admet que necessitarà que l'acompanyin i l'ajudin gairebé tota la vida.
  • L'impacte de la campanya de Puigdemont a la Catalunya del Nord: parlen els alcaldes
    La campanya de l'expresident Carles Puigdemont s'està celebrant a la Catalunya del Nord i sobretot a la localitat d'Argelers, però com la viuen els habitants del territori? Diversos alcaldes i un regidor de municipis nord-catalans han parlat amb l'ARA per comentar el seguiment dels comicis del 12 de maig i com hi ha anat evolucionant el sentiment de catalanitat, que totes les persones consultades afirmen que ha tingut una revifalla.
  • Breu història dels que votaran i els que no
    Plou, però la derrota de les mirades és estructural. Tampoc remuntaran gràcies a les fotografies d'entrepans depriments ni a la pesantor dels fluorescents: les terrasses de la pseudoplaça on em trobo estan més pensades per oblidar les penes que per trobar solucions. La concentració de bars de batalla, pakis i tallers mecànics impedeix que cap negoci s'enlairi per sobre de la lògica del manteniment: soc al barri de Sant Roc de Badalona, concretament a la secció censal 42, perquè gràcies a un reportatge de Crític sé que em trobo als carrers amb més abstenció de Catalunya.
  • De Lérida a Bajo Llobregat: els dos lapsus lingüístics d’Illa en campanya
    No fa ni una setmana, el candidat del PSC, Salvador Illa, es referia a la ciutat de Lleida com a "Lérida" en un míting electoral a Santa Coloma de Gramenet. Davant l'allau de crítiques que va rebre, el dirigent socialista va assegurar que havia estat un error, i ho va atribuir a la fatiga de la campanya electoral. "Va ser un lapsus pel cansament, Lleida és Lleida", va matisar Illa, per mirar de tancar la polèmica, en una entrevista a Nació Digital. Tres dies després, però, Illa ha reincidit en la castellanització de topònims catalans. Aquest dijous, en un acte de campanya a Sant Boi de Llobregat, el cap de llista del PSC ha dit "Bajo Llobregat", i poc després ha afegit "Baix Llobregat". Fonts del PSC van atribuir a un "lapsus" el fet que Illa parlés de "Lérida" i no de Lleida, però aquest cop ja no han mirat de justificar la nova patinada del seu presidenciable. Partits i entitats independentistes com l'ANC han denunciat aquesta nova errada del candidat del PSC.