Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Lluís Sans: "No hi ha cap ciutat al món que pugui dir que ha tingut els Jocs Olímpics, el Mundial de futbol i la Copa Amèrica"
    Només alguns quilòmetres separen l'Hotel Majestic, a passeig de Gràcia, del port de Barcelona, però dijous a la nit aquesta distància es va escurçar. Com cada any des de 2007, l'associació presidida pel propietari de l'emblemàtica botiga Santa Eulàlia, Lluís Sans, va organitzar els premis Amics del Passeig de Gràcia. Enguany, amb motiu d'un dels esdeveniments més rellevants de la ciutat, el guardó de la XVII edició va duplicar-se per reconèixer la labor de l'actual vicepresidenta de la Copa Amèrica, Aurora Catà, i el president del comitè executiu de Barcelona Capital Nàutica, Daniel Puig.
  • Barcelona detecta 300 allotjaments turístics il·legals cada mes
    Encara avui, vuit anys després que el govern d'Ada Colau impulsés una ofensiva contra els pisos turístics il·legals que hi havia aleshores a Barcelona, la lluita contra aquest tipus d'allotjament –sigui pis sencer o llar compartida– continua. Fins al punt que, després d'haver-ne tancat ja prop de 6.000, el servei d'inspecció continua detectant-ne fins a 300 de nous cada mes, segons dades del consistori. És una mena de cursa infinita. Un joc del gat i la rata en què cada cop que l'Ajuntament tanca un pis se n'obre un altre.
  • Un cadàver amagat al bosc i una baralla en un pis ocupat: resolt el crim de Callús
    Enmig de vegetació espessa i a tocar de la llera del riu Cardener, el 14 de febrer els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver d'un noi de 28 anys. Tenia cops per tot el cos: era un crim. El van localitzar al terme municipal de Callús, al Bages, i una pregunta es va escampar ràpidament entre els habitants d'aquesta petita població de 2.000 habitants a 10 quilòmetres de Manresa: qui era aquell noi? La primera resposta va ser que, fos qui fos, no era de Callús. Ningú el coneixia. I tenien raó, perquè era del Camp de Tarragona. Però era una veritat a mitges, perquè sí que vivia a Callús i el pis on residia va ser la llavor de tots els mals.
  • Els governs occidentals contra les 'fake news': poques receptes i molta impotència
    Les manipulacions informatives tenen una tradició tan llarga com el mateix periodisme, però la velocitat de propagació i abast que proporciona internet han situat el concepte genèric de fake news com una de les amenaces més serioses contra les democràcies d’arreu del planeta. Pedro Sánchez incloïa el sanejament d’aquesta pràctica dins del seu eteri de “regeneració democràtica”, però no va fer cap proposta concreta. ¿Qui està legitimat per decidir què és veritat i què no? ¿Com s’eviten els danys de les mentides sense afectar la llibertat d’expressió? Aquests són alguns dels interrogants que diferents països occidentals resolen de maneres dispars i no sempre satisfactòries.
  • "Amb Alzheimer molta gent no vol sortir de casa i nosaltres aconseguim que portin un veler"
    "És un moment de felicitat que ens ajuda molt", deia Lourdes Carreras, una de les participants en l'única regata de vela a escala mundial en què la tripulació dels vaixells està formada per persones amb Alzheimer. Aquesta setmana el port de Barcelona va acollir la segona edició d'aquesta iniciativa en què participen persones amb inici d'Alzheimer i altres demències que formen part del programa de reforç de la memòria de la Fundació Catalunya la Pedrera. La regata, organitzada per aquesta fundació i l'associació Veles per l'Alzheimer, que té com a patrocinador principal l'empresa Sika, promou que les persones amb deteriorament cognitiu lleu i moderat puguin seguir desenvolupant activitats per elles mateixes. "Amb Alzheimer molta gent no vol sortir de casa i nosaltres aconseguim que portin un veler", explica Sílvia Vancells, de la fundació.