Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Et fa mal l'esquena? Consells per controlar el dolor lumbar abans que empitjori
    Encara que ens pugui semblar una exageració, alguns estudis parlen directament d'una pandèmia. I fins i tot s'ha inventat un terme per descriure-ho: la síndrome de l'oficinista. El mal d'esquena a causa de les males postures durant llargues hores a la feina, sovint asseguts davant de l'ordinador tota la jornada laboral, és una de les grans afeccions del segle XXI. De fet, és tan comú que el dolor lumbar afecta uns 620 milions de persones a tot el món, i avança amb la projecció d'arribar al 10% de l'espècie humana en 25 anys, sempre segons l'últim estudi sobre aquesta patologia, publicat fa un any per la Universitat de Washington. Sembla complicat disminuir aquesta tendència, sobretot veient com evoluciona la nostra activitat laboral, amb tendència al sedentarisme i al moviment a base de clic de ratolí, però també hi ha diverses activitats que podem fer per prevenir-ho.
  • Robles nega que l’espionatge a Sánchez amb Pegasus obtingués informació reservada
    La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha negat que els dispositius dels membres del govern espanyol, entre ells el del president, Pedro Sánchez, infectats amb el programa informàtic Pegasus tinguessin informació secreta o reservada. La ministra ha assegurat que únicament van afectar la seva intimitat, i que “no hi ha cap dada” que acrediti que la seguretat nacional s'hagués vist compromesa.
  • El gegant de les piscines Fluidra fitxa Jaime Ramirez com a nou conseller delegat
    El gegant català de les piscines, Fluidra, enceta una nova etapa. Amb la normalització del sector, la cotitzada ha decidit fer canvis a la seva cúpula amb el nomenament de Jaime Ramírez –fins ara directiu de l'empresa Kimberly-Clark– com a nou conseller delegat. La incorporació tindrà efectes a partir de l'1 de juny, segons ha informat aquest dilluns la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
  • Mercedes-Benz congela el desenvolupament de la seva nova plataforma elèctrica
    És una realitat que els vehicles elèctrics no s'estan venent al ritme que molts fabricants o institucions esperaven, i malgrat que el nostre país no sigui un bon indicador (aquí se'n venen encara menys que en molts altres països europeus), el cert és que en general algunes marques estan començant a replantejar-se la seva estratègia. No tant per deixar d'apostar pel cotxe elèctric com a tal sinó per reduir la seva velocitat d'implantació i, indirectament, allargar la vida dels motors de combustió.
  • Kevin Costner: "Quan vaig començar al cinema no em pagaven res, després molt i ara he de pagar jo"
    És el Canes dels mavericks, dels autors que es cansen d'esperar Hollywood i acaben tirant pel dret i finançant ells mateixos les seves històries. Ho va fer Coppola amb Megalopolis i també Kevin Costner, que amb 100 milions de la seva fortuna personal –i una hipoteca sobre el seu ranxo– ha produït un altre projecte faraònic: una tetralogia de westerns de la qual ha presentat aquest dilluns a Canes la primera entrega, Horizon. An american saga. Chapter 1, un western èpic de tres hores amarat d'un classicisme poc freqüent que abraça el melodrama i l'èpica del gènere sense ironia ni revisionisme, invocant l'esperit i l'ambició de les pel·lícules com La conquesta de l'Oest (1962). Això sí, més que un western de l'era daurada de Hollywood, Horizon podria passar per una minisèrie de prestigi d'una plataforma de streaming, tant per la seva fotografia estàndard com pel muntatge musical amb què acaba la pel·lícula: un encadenat d'escenes de la pròxima entrega de la saga.