Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • L'Audiència Nacional arxiva el cas de frau de la SGAE i els contractes amb diferents televisions
    Vuit anys després de les primeres denúncies per presumpte frau en el cobrament de drets d'autor, l'Audiència Nacional ha decidit arxivar el cas conegut com La Roda, que afectava diversos socis de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) i catorze televisions. La interlocutòria signada pel jutge Ismael Moreno, titular del jutjat número 2 de l'Audiència Nacional, indica que "no existeixen indicis suficients" que acreditin que els investigats hagin comès els delictes que se'ls imputen.
  • L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Si tu vas al cel en patinet'
    Cada dia de campanya que passa es va confirmant que el més complicat d’aquestes eleccions serà formar govern l’endemà. En el supòsit que es compleixin totes les enquestes i guanyi Illa, Esquerra diu que de cap manera podria investir-lo, perquè els deixaria en evidència davant de Junts i afeblit com l’opció d’esquerres preferent a Catalunya davant els socialistes. Per la seva banda, Puigdemont creu que ell podria ser president quedant segon amb els vots d'Esquerra i l'abstenció del PSC, perquè Sánchez necessita els vots de Junts a Madrid. Per la seva banda, com explica avui el cap de Política, Aleix Moldes, Illa va dient que rebutja els vots del PP i Vox per ser investit. El panorama de pactes és complicat (després ja sabem que els partits fan de la necessitat, virtut), i per això es limiten a demanar el vot per no haver de prendre gaire de ningú. I, en aquest sentit, està clar que els cinc dies de Sánchez li estan servint per convertir el vot al PSC en vot emocional. Ahir es va quedar
  • "Si fas servir la IA, estàs robant la feina d’altres persones"
    El dibuixant britànic Dave McKean (Taplow, 1963) va revolucionar els còmics dels anys 80 i 90 amb el seu estil híbrid entre la pintura, el dibuix i el collage, escampant el seu univers tenebrós en obres de referència com Arkham Asylum i Sandman, així com centenars de portades de llibres, còmics i discos. L'any passat es va convertir en el primer autor de renom del còmic que experimentava obertament amb la intel·ligència artificial (IA). Però Prompt: conversations with AI, encara inèdit a casa nostra, no és només una obra amb la IA sinó sobre la IA, a més d'una reflexió en clau d'advertència.
  • El derbi de Lliga en directe: Girona - Barça
  • Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra
    Primer nom confirmat en el repartiment de la nova pel·lícula d’Albert Serra, Out of this world, que està previst que s’estreni el 2025. La protagonitzarà la famosa actriu Kristen Stewart, que després del fenomen juvenil de la saga de vampirs Crepuscle de fa més de deu anys, s’ha consolidat de ple dins el circuit del cinema d’autor. Serà la primera vegada que el cineasta banyolí, que ja ha treballat amb intèrprets francesos de renom com Benoît Magimel i Jean-Pierre Léaud, rodi amb una estrella nord-americana. El film, que es començarà a rodar aquest estiu als països de l’Europa de l’est, tractarà les tensions diplomàtiques entre una delegació dels Estats Units que viatja a Rússia durant l’actual guerra d’Ucraïna. Així, el cineasta banyolí, després de la primera incursió en els laberints i tripijocs de la diplomàcia a Pacifiction (2022), continua immers en els misteris geopolítics de les grans potències internacionals.