Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Pagesos: una revolta contra la competència deslleial que intenta implicar els polítics
    Una autèntica revolta de la pagesia. Això va passar al mes de febrer, quan fins i tot milers d'agricultors, amb els seus tractors, van prendre la capital catalana. Van col·lapsar les vies d'accés a Barcelona, també els principals carrers i van aconseguir ser rebuts pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també al Parlament, on es van reunir amb els diferents grups per exposar les seves reivindicacions.
  • I si els polítics fessin servir Rodalies?
    A la Renfe l’odi intenta trobar un objectiu per no embotellar-se: primer les persones amb uniforme, després les vies, els trens i tot el substrat material de la infraestructura; finalment, l’essència mateixa del contracte social. Fa riure perquè sembla fet expressament: la meva tasca periodística del dia, que té poc de vocacional i molt de feina que necessito per arribar a final de mes, és retratar l’ambient del Rodalies en hora punta, i, en arribar a l’estació, em trobo una distopia laboral. Ni una sola de les dotzenes de màquines per comprar bitllets que hi ha a Plaça Catalunya funciona. Jo no soc usuari habitual del servei infame, i em sembla una broma massa poc elaborada per ser veritat: és una de les estacions més gran del país, a l’hora en què òbviament tot hauria de rutllar, i un parell d’informadores de mal humor, poques paraules i que no parlen català van dient-nos que els aparells s’estan reiniciant i que, a grans trets, ens hi podem fotre fulles. Missatges d’error a les
  • ABBA, 50 anys del seu triomf a Eurovisió
    Els integrants del grup Björn Ulvaeus El membre més gran d’ABBA va començar la seva carrera musical amb el grup de folk Hootenanny Singers, que va ser molt popular a tot Escandinàvia. Durant el rodatge d’un especial televisiu, Björn va conèixer Agnetha Fältskog, que llavors tenia 19 anys i la seva pròpia carrera musical. La seva relació i la seva amistat amb Benny Andersson i Anni-Frid Lysngstad, també parella, va portar a la formació d’ABBA. Ulvaeaus i Fältskog van estar 8 anys casats i es van divorciar el 1980. El fracàs del matrimoni el va inspirar a escriure una de les cançons més populars de la banda, The winner takes it all. Tot i el trencament del grup, ell i Andersson han continuat col·laborant musicalment. Les seves nombroses inversions immobiliàries l’han convertit en un dels grans propietaris de Suècia. Te una fortuna personal de 300 milions de dòlars que inclou els seus guanys amb ABBA i altres projectes personals.
  • Creen un ChatGPT per mestres que segueix les pautes del currículum d'Educació català
    En els dos últims anys Catalunya ha renovat els currículums educatius d'educació infantil, secundària i batxillerat. Les noves normes del joc que es van implantant a poc a poc a les aules fan una clara aposta per potenciar l'aprenentatge per competències; és a dir, el tipus de coneixement que també s'avalua a les proves PISA i que consisteix, més que en el coneixement teòric que tenen els alumnes, en com el comprenen i el saben aplicar.
  • “Tanquem l’Agreste durant un any i mig per obres”
    És dimecres a les cinc de la tarda i Roser Asensio, cap de sala, i Fabio Gambirasi, cuiner, s’asseuen a taula per dinar. Tenen un ritual compartit que és beure un suc vitamínic potent a les dotze del migdia i no entaular-se fins que hagin acabat el servei. Prefereixen fer-ho així perquè no els agrada treballar amb la panxa plena però tampoc passar fam. La parella està just en un moment de canvis i de novetats. Acaba d’estrenar un restaurant temporal a la planta baixa de l’hotel Serras Barcelona (passeig de Colom, 9) i es planteja també altres ofertes que ha rebut.