07/01/2021

28/12/2020

27/12/2020



Noticias
  • França alerta que els Germans Musulmans amenacen la cohesió nacional
    Un informe de 73 pàgines encarregat pel govern francès sobre les activitats dels Germans Musulmans –Els Germans Musulmans i l’islamisme polític a França– assenyala un procés d’"entrisme islamista" que, segons les autoritats, posa en risc la cohesió nacional. El text alerta de l’estratègia del moviment islamista per infiltrar-se en diversos àmbits de la societat francesa: des dels centres de culte fins a les escoles, i també desplegant gran activitat a les xarxes socials i ocupant estructures econòmiques locals.
  • Un 40% dels menors de 30 anys encara viuen amb les seves famílies
    El 40% dels menors de 30 anys encara resideixen amb les seves famílies perquè no han pogut independitzar-se, segons la segona edició del Baròmetre de l'habitatge a Espanya, presentat en el marc del Saló de la Construcció, Construmat, que se celebra a Barcelona. L'estudi, fet per la consultora GAD3 i basat en 1.257 entrevistes a Espanya entre el gener i el febrer, ha determinat que el 36% dels joves independitzats van requerir ajuda econòmica de familiars per llogar o comprar una residència. El Consell General d'Arquitectura Tècnica d'Espanya (CGATE) també ha assenyalat que només un de cada tres joves té un habitatge propi i que entorn del 25% viuen de lloguer.
  • 'De fit a fit', 22/05/2025
  • Com està regulat el vel islàmic a Europa?
    Junts s'ha mostrat partidari aquest dimecres de prohibir el vel islàmic a les escoles en l'etapa d'educació obligatòria –una posició que també manté el PP–, mentre que Aliança Catalana ha impulsat una moció al Parlament, que es rebutjarà aquest dijous, perquè la Generalitat prohibeixi aquest símbol religiós en tots els espais públics. Aquest no és un debat nou i ja s'ha replicat en el si dels estats europeus. Quina és la regulació als països de l'entorn? A continuació, els corresponsals de l'ARA detallen què passa al Regne Unit, França, Itàlia i Alemanya.
  • La UE vol reduir la burocràcia a les empreses mitjanes
    De l'obsessió per la regulació a l'obsessió per reduir la burocràcia. Brussel·les està ara obcecada per la reducció de la paperassa que han de gestionar les empreses i potenciar la competitivitat del sector privat, encara que això suposi una reducció de tota mena de controls que ha anat impulsat la mateixa Comissió Europea durant els últims anys. En aquest sentit, l'última mesura que l'executiu comunitari ha posat sobre la taula és disminuir els tràmits administratius i controls que han d'afrontar el que qualifica d'"empreses mitjanes".