30/06/2020



Noticias
  • La defensa de Cerdán demana al TC que el deixi en llibertat: "No hi ha cap risc destrucció de documentació"
    Esgotades totes les vies de recurs davant del Tribunal Suprem, la defensa de Santos Cerdán mou peça i recorre ara al Tribunal Constitucional per aconseguir que l'exsocialista surti de Soto del Real per la seva suposada implicació en la trama de corrupció al ministeri de Transports. El seu advocat, Benet Salellas, ha presentat aquest dimecres un recurs d'empara demanant que s'anul·li la interlocutòria del Suprem que el va enviar a presó provisional sense fiança per evitar que destruís proves de la suposada xarxa per cobrar mossegades en les adjudicacions d'obra pública que va organitzar presumptament amb la resta d'implicats. Un risc de destrucció que, per a la defensa de l'exsecretari d'organització del PSOE, no existeix, i que no justifica que se'l mantingui entre reixes.
  • El dilema del Suprem: suspendre o no el fiscal general de l'Estat
    El Tribunal Suprem haurà de decidir si suspèn el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, pel seu processament. Així ho demana l'Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF), que exerceix d'acusació popular en la causa contra García Ortiz i que aquest dimecres ha presentat un escrit a l'alt tribunal en què demana que se'l suspengui provisionalment del càrrec un cop se li obri judici oral. Aquesta associació veu "imprescindible" la suspensió per "garantir el correcte desenvolupament del procediment".
  • Llop de mar: la safata de marisc que vola
    Som a Cambrils, una localitat que té un altíssim nivell gastronòmic. Per exemple, hi ha el restaurant Hiu, de Sergi Palacín, que ve d’una de les cases més reputades de Bangkok. O Can Bosch, que fa quaranta anys que té una estrella Michelin (quaranta, eh!). I dels molts llocs que us podria recomanar, avui on farem parada és al Llop de Mar.
  • Carme Ruscalleda: “Encara puc sentir aquell compromís, aquell nerviosisme d'emprendre un negoci nou”
    “Els juliols sempre passen coses”, afirma Carme Ruscalleda. Va ser l’1 de juliol del 1988, ara fa 37 anys, que va travessar el carrer Nou de Sant Pol de Mar, des de casa seva i fins a la vorera del davant, per engegar el seu propi negoci amb el seu marit, Toni Balam. El resultat va ser el Sant Pau, el restaurant triestrellat que va marcar un abans i un després en la gastronomia catalana. “Encara puc sentir aquell compromís, aquell nerviosisme d'emprendre un negoci nou”, assegura, perquè cap dels dos s’havia plantejat abans que obrir un restaurant fos una possibilitat. “Quan ens deien que havíem d’obrir un restaurant, jo deia que ni boja, i mira que boja que soc”, ironitza. S’hi van atrevir gràcies a la botiga dels seus pares, un supermercat que ja llavors era modern i creatiu. Volien "parar taula dins la botiga", però llavors va aparèixer l’oportunitat de comprar el local on hi ha el Sant Pau, i s’hi van llançar de cap.
  • El desaparegut torneig d’estiu que va canviar la història de l’Espanyol
    Cada any a finals de juliol l’Espanyol recorda el seu debut a la Copa Intertoto, un anodí i extint torneig d’estiu organitzat per la UEFA que té un lloc privilegiat en l’imaginari col·lectiu periquito i dona nom a la millor fornada sorgida del planter blanc-i-blau. Hi competien els clubs que no s'havien classificat per a Europa via Lliga, i els campions rebien un bitllet per a la Copa de la UEFA. El 1998 els representants espanyols van ser València i Espanyol. Marcelo Bielsa, que havia arribat aquell estiu al conjunt català, va renunciar a participar-hi; i per estalviar-se una multa, l’entitat va encomanar a Paco Flores, un home de club, que acudís a la Intertoto amb futbolistes que tornaven de cessió, descartats del primer equip i jugadors del filial.