Noticias
Una tintorera s'apropa a la platja de l'Alguer, a l'Ametlla de Mar
Joan Oller recomana un llibre per entendre "la mal anomenada" intel·ligència artificial
El factor humà és decisiu en sales de concerts com el Palau de la Música, la casa del cant, i, per tant, amb un compromís fundacional amb l'afinació i la veu no microfonada (ni filtrada). Això no obstant, res no és aliè a la intel·ligència artificial. Prou que ho sap el director general del Palau de la Música, Joan Oller, que com a lectura d'estiu recomana Entre el paradís i l'apocalipsi. L'economia de la intel·ligència artificial (Rosa dels Vents, 2025), de Xavier Sala i Martín. Bona prova de l'interès que desperta el que analitza l'economista de Cabrera de Mar és que el llibre va ser el més venut de no-ficció en català l'últim Sant Jordi, per davant de La passada a l'espai, de Manel Vidal Boix; Crims 4. L'hora de la veritat, de Carles Porta, i L'art de ser humans, de David Bueno.Casa Pepi: el teu lloc de platets 'vintage' del Clot
Amb el meu grup d'amigues aquest lloc és un restaurant de consens que quan hi anem triomfa: és el Casa Pepi i es troba al barri del Clot de Barcelona. Sempre en sortim contentes gràcies a la seva bona cuina, que és vintage però feta des de la modernor, i al seu personal atent, que s'assegura que a la meva amiga Eva no li falti la cervesa fresca. La seva estètica actual i retro alhora és un equilibri que claven els seus propietaris, el Grup Amiks, i que també trobem a un altre restaurant d'èxit que tenen, el Bar Pimentel, al barri del Born de Barcelona.Pepa Plana: “Jo era francesa, com la meitat de la meva família”
L’estiu és el moment de l’any en què tot s’atura bastant per a la pallassa Pepa Plana. Rarament està de gira o assajant un espectacle, encara que participa en algun festival o formació, com la que farà aquest agost a Galícia. “Mai tinc dos estius iguals, però tampoc dos hiverns”. Diu que té la sort de viatjar treballant, que per a ella és la millor manera de fer-ho. Va on sigui, treballa, coneix la veritat de les persones que la conviden, la porten als seus llocs preferits i comparteixen el seu entorn. “Tinc el privilegi de conèixer els llocs acompanyada de la gent que hi viu. A més, no et sents tan formiga destructora com si vas pel teu compte. Hi ha un intercanvi, aporto la meva feina”.Els vins, caves i licors europeus tindran també un aranzel màxim del 15%
"No esperem que el vi i les begudes espirituoses estiguin inclosos com a exempció en el primer grup que anunciaran demà els Estats Units. Per tant, aquest sector, juntament amb tots els altres, serà inclòs dins el 15% d'aranzels generals". Així ha confirmat aquest dijous en roda de premsa el portaveu de Comerç de la Comissió Europea (CE), Olof Gill, que el sector dels vins, caves i licors estarà a partir d'aquest divendres dins el paquet general d'aranzels, i no en els sectors exempts de l'acord comercial arribat el diumenge amb els Estats Units.