Noticias
Llums i ombres del Kit Digital: sobrepreus i poc control
El Kit Digital és una iniciativa del govern espanyol, que, a través de fons europeus Next Generation, té com a objectiu subvencionar autònoms, micro, petites i mitjanes empreses (fins a 250 treballadors) per implantar solucions digitals. Compta amb un pressupost de 3.067 milions d'euros, es va posar en marxa el gener del 2021 i s'ha allargat –només per als autònoms– fins a l'octubre del 2025. Segons les dades oficials de Red.es, es comptabilitzen més de 670.000 beneficiaris a tot Espanya, i Catalunya acumula més del 20% de les tramitacions.De "la llengua tant sí com no" a eliminar l'ensenyament de la cultura marroquina: els pactes PP-Vox pels pressupostos
El trencaclosques dels pressupostos autonòmics a Espanya amb els pactes entre el PP i Vox ha seguit un mateix patró: contra el pacte verd europeu i les polítiques migratòries i de repartiment de menors estrangers, i en els territoris catalanoparlants, contra el català. Malgrat la trencadissa dels executius autonòmics per part dels de Santiago Abascal al juny de l'any passat, tots dos partits ja han arribat a una triple entesa regional. A mitjans de març va ser el País Valencià, presidit per Carlos Mazón; el van seguir les Illes Balears, el 30 de maig, i Múrcia, dijous passat. Uns pactes a escala regional que contrasten amb les comunicacions tallades en l'àmbit estatal, segons confirmen diverses fonts. Però com ha anat l'embranzida balear i murciana? Com han estat les intrigues de les negociacions?Retards més econòmics per a les aerolínies
A les portes de l’estiu, el reglament de protecció del passatger aeri rep un cop important. Fins ara —i així continuarà aquest estiu— es compensaven amb entre 250 i 600 euros els retards en vols de més de tres hores, així com les pèrdues d’escales o les cancel·lacions notificades amb menys de set dies d’antelació."Obrirem la Fonda Balmes al juliol amb cuina catalana com a homenatge a Fermí Puig"
Entrevisto el cap de sala Alfred Romagosa a l’escola de cuina ESHOB just els dies en què la plantilla de quaranta professors ha sabut que els gremis de Restauració i el d’Hotels s’ha venut l’escola a Educació, que l’1 de setembre hi posarà en marxa uns nous estudis públics de cuina. L’Alfred hi va estudiar, a l’escola, com molts altres cuiners de renom. Des que va tancar el restaurant Fermí Puig (c. Balmes, 175) ens hem trobat a diferents llocs diverses vegades, sempre per parlar del Fermí, de les anècdotes que van viure junts, dels plats que cuinaven, de les grans històries que van viure en el primer gran restaurant d'hotel, el Drolma, que va aconseguir ser referent al país i al món. Últimament, del que més hem parlat és del nou restaurant que obrirà, la Fonda Balmes, juntament amb el cuiner Josep Maria Masó. Fa un any que l'estan preparant, i a tots els fa molta il·lusió engegar el nou restaurant, que serà un homenatge al cuiner Fermí Puig. L'Alfred i el Fermí van passar juntsGrifols obre una nova etapa amb la primera presidenta
La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols inicia una nova etapa. La companyia es planteja tornar a repartir dividends i veu com el preu de l'acció, després del sotrac patit pels atacs del fons baixista Gotham City Research, emprèn el camí de l'alça. En la junta d'accionistes d'aquesta setmana s'ha retirat el fins ara president, Thomas Glanzmann, després de 19 anys al consell d'administració, i per primera vegada una dona assumeix aquest càrrec: Anne-Catherine Berner.