Noticias
  • La Cambra de Comerç xifra en uns 1.000 M€ l'impacte dels aranzels a Catalunya
    La Cambra de Comerç de Barcelona estima que la guerra comercial iniciada pel president dels Estats Units, Donald Trump, tindrà un impacte d'uns 1.055 milions d'euros sobre l'economia catalana aquest any, la qual cosa equival a unes tres dècimes del producte interior brut (PIB, l'indicador que mesura la mida d'una economia) català.
  • Alvise Pérez es queda sol a l'Eurocambra: "No compartim els seus mètodes"
    Alvise Pérez ja només es té a ell mateix a l'Eurocambra. La guerra oberta amb els altres dos eurodiputats de S'ha Acabat la Festa (SALF), a qui va acusar fa dues setmanes d'haver-se venut a lobistes, ha acabat en ruptura. En una declaració institucional publicada aquest dimarts, els números dos i tres de la candidatura que va encapçalar l'agitador d'extrema dreta trenquen amb el líder de SALF i el seu projecte. "Ni compartim els seus mètodes ni participem del seu entorn", declaren Diego Solier i Nora Junco. En els seus perfils a la pàgina web del Parlament Europeu es declaren independents i ja no apareixen vinculats a SALF.
  • La llibreria Sant Jordi inicia una nova etapa sense abandonar el centre de Barcelona
    La llibreria Sant Jordi es queda al carrer Ferran de Barcelona. L'establiment, amenaçat des de fa temps perquè la propietat de l'edifici volia apujar-li el preu desorbitadament, va posar en venda tot el seu estoc el desembre passat, després de la mort de l'encarregat de la llibreria, el llibreter Josep Morales. Aleshores Cristina Riera —vídua de Josep Morales i directora del Festival de Cinema l'Alternativa—, va explicar que necessitaven buidar la llibreria abans del febrer, quan s'acabava el contracte de lloguer. Riera no podia continuar amb el negoci del carrer Ferran, i per donar-los suport desenes de barcelonins —veïns, amics i lectors— van fer llargues cues per adquirir lots de llibres.
  • António Costa al Cercle d'Economia: "La UE és com la Sagrada Família: un projecte forassenyat i perpètuament inacabat"
    El president del Consell Europeu, el portuguès a António Costa, reconeix el paper de Catalunya com a motor econòmic europeu i s'aferra al multilateralisme en un món en crisi que el retorn de Trump a la Casa Blanca ha capgirat. Ho ha deixat clar aquest dimarts a la reunió anual del Cercle d'Economia a Barcelona. Costa ha volgut transmetre optimisme: de la pandèmia, la crisi climàtica i la crisi de l'euro la UE n'ha sortit "més forta i resilient". "Ho tornarem a fer. Potser la UE és una mica com la Sagrada família, un projecte enorme, forassenyat, idealista, de dimensions històriques i amb una arquitectura complexa i perpètuament inacabat, en què cada generació posa el seu gra de sorra per afrontar els desafiaments del seu temps".
  • Un tècnic, sobre l'alerta per la DANA: "Pradas ens va dir que no s'enviava res fins que ella confirmés"
    Un dels dos tècnics de la Generalitat que va participar en l'elaboració i difusió de l'alerta el dia de la DANA ha afirmat aquest dimarts davant la jutgessa instructora que l'exconsellera de Justícia i Interior del govern valencià Salome Pradas va ordenar que no s'enviés l'avís fins que ella "donés la seva autorització”. Així ho han confirmat a l'ARA fonts presents en la declaració.