Noticias
  • Les claus de la derrota entre llàgrimes del Barça a Lisboa
    "Estic molt fotuda. No m'ho crec. Penso que hem de tornar a començar el partit i fer les coses diferents... però així és el futbol. En el fons, penso que això ens servirà per tornar més fortes i fer les coses diferents", lamentava Aitana Bonmatí després que el Barça caigués derrotat a la final de la Champions. "Aquests 90 minuts no defineixen el que ha sigut la nostra temporada. No hem fet un gran partit, però la gent sap que en una final això pot succeir", exposava Pere Romeu. "La temporada vinent, aquestes jugadores i jo com a entrenador, ho tornarem a intentar", va afegir el barceloní, sortint al pas de cap rumor que pogués posar en dubte la seva continuïtat. Romeu és un dels principals assenyalats de la derrota contra l'Arsenal, però no l'únic. A continuació, tres claus per entendre la decepció blaugrana a Lisboa.
  • "Si em denuncies no cobraràs i jo seguiré guanyant diners": l’última trama de pisos turístics il·legals
    Serhii K. sembla d'entrada un llogater normal. Signa el contracte al seu nom, aporta la documentació i abona la fiança a temps. Però la seva intenció no és viure en aquell pis, que poc després ja apareix als principals portals d'allotjaments turístics. Amb només 31 anys, aquest exfutbolista de tercera fila ucraïnès és el cap de l'última trama de pisos turístics il·legals que ha aflorat a Barcelona i que durant els últims tres anys hauria llogat més d'una desena de pisos al seu nom o al d'altres companys –Angelina L. i Victor P.–, i que hauria enganyat després els propietaris, que viuen un malson si volen recuperar els seus habitatges.
  • "Catalunya acull la meitat dels centres empresarials japonesos de l'Estat"
    Salvador Illa inicia aquest dilluns un viatge oficial al Japó i la República de Corea per reafirmar la posició de Catalunya com a pol d'inversió. En aquest context, l'ambaixador del Japó a Espanya des de l'any 2022, Takahiro Nakamae, atén l'ARA al seu despatx a l'ambaixada japonesa enmig d'una agenda marcada per la difusió de l'Exposició Universal que enguany acull el país nipó.
  • L'estratagema del PP que amenaça els escons dels partits independentistes a l'Eurocambra
    L'ofensiva del PP contra el govern de Pedro Sánchez i els partits independentistes no s'atura, tampoc des del flanc de les institucions europees. L'últim atac l'ha impulsat l'eurodiputat popular i últim cap de la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu, Adrián Vázquez. Fa mesos que treballa per aconseguir la visita d'una missió d'eurodiputats a Madrid, que finalment s'hi ha desplaçat aquesta setmana, per pressionar perquè s'apliqui la reforma electoral dels comicis a l'Eurocambra a Espanya, una directiva que l'Estat no ha transposat. Aquesta normativa, però, complicaria l'obtenció de representants dels partits independentistes i sobiranistes com Junts, Esquerra, el PNB, EH Bildu i el BNG perquè exigeix que, per obtenir només un escó, cal assolir almenys entre el 2% i 5% del percentatge de vot. Ara no hi ha un llindar mínim i, en cada elecció, depèn de la participació i la llei D'Hondt.
  • "Donar suport al talent local no és provincianisme, sinó un ús adequat dels impostos"
    La mezzosoprano Anna Alàs i Jové (Terrassa, 1980) viu un dels millors moments d'una trajectòria artística desenvolupada sobretot a Alemanya. El 6 de juliol s'estrena en el paper principal de l'òpera Carmen de Bizet a Heidelberg, amb direcció escènica d'Anja Kühnhold. A més d'una notable carrera operística, Anna Alàs i Jové és una magnífica liederista, una faceta en la qual encapçala propostes com Lírica catalana, amb la pianista Laura de Arenzana, i Dames d'Ègara, un projecte amb el pianista Maxim Shamo que inclou joies com uns poemes de Marta Pessarrodona musicats per Elisenda Fàbregas. "Són quatre cançons molt boniques, i durant l'estudi vaig haver de parar perquè estava plorant com una Magdalena", explica en una entrevista amb l'ARA a la cafeteria del Palau de la Música.