Noticias
  • Compri el nostre detergent, contracti una eutanàsia
    Macabre, però interessant debat al Regne Unit, que estudia aquests dies si legalitza les morts assistides per a aquells que no volen prolongar la seva agonia. Des del govern laborista s’assegura que si s’aprova la mesura, les empreses que prestin aquest servei no podran publicitar-se. L’instint inicial és considerar-ho una hipocresia de tantes: si hi ha persones que han decidit prendre una de les decisions més complicades que podem imaginar, estaria bé que coneguessin les opcions disponibles. 
  • Una hora al monestir de Sixena
    Fa vuit anys i mig, l'aleshores president de l'Aragó, Francisco Lambán, va inaugurar les visites a la mostra del monestir de Sixena amb els objectes que hi havia retornat el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per ordre judicial un matí plujós de finals de gener. Dijous passat, 12 de juny, a la tarda feia força calor, a Vilanova de Sixena: uns 34 graus. Faltaven pocs dies per a la reunió del patronat del museu d'aquest dilluns, durant la qual l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el ministeri de Cultura debatran com compliran la sentència del Tribunal Suprem que obliga a tornar a l'Aragó les pintures murals de la sala capitular del monestir i, al mateix temps, com en garantiran la conservació.
  • El dia que els militants del PSOE van tenir vergonya de baixar al bar
    La política no es produeix només als passadissos o als despatxos dels parlaments, sinó també, i potser sobretot, als bars, a les sobretaules familiars o a la cua del mercat. Per això, per calibrar l’abast de la crisi que afecta ara mateix el PSOE, ens hem de posar al lloc del militant de base, especialment aquell que viu en un poble o en una ciutat mitjana governada per la dreta, i que cada dia baixa al bar a lliurar una batalla per les idees. Dijous, aquest militant, per primera vegada en molts anys, va tenir vergonya i es va quedar a casa.
  • Neurones que ens protegeixen de morir intoxicats
    Els mamífers omnívors ens alimentem d’una gran varietat d’aliments. Impel·lits per la curiositat, primats, rosegadors i cànids tastem nous aliments i, alhora, hem après a evitar-los si en alguna ocasió anterior la ingesta ens ha provocat que ens maregem o emmalaltim; i és així fins i tot després d’una única mala experiència. És crucial aprendre quins aliments ens són tòxics perquè ens hi va la supervivència. Però, com ho podem aprendre amb un únic contacte?
  • "Estem atrapats a les xarxes socials només perquè tots els altres les fan servir"
    Enginyer de formació i consultor de professió, és responsable de l’oficina d’Intel·ligència Artificial i qüestions globals de Reporters Sense Fronteres (RSF), a més d'autor de l'assaig Algoritmocràcia. Viure en llibertat en el temps dels algoritmes, editat per Llibres del Segle. Ha visitat Barcelona, convidat per la Societat Catalana de Comunicació de l'IEC, on va parlar de la necessitat de posar límits a les xarxes socials.