Noticias
Set orades o tres llobarros: s'endureixen les quotes diàries per als aficionats a la pesca
La normativa que regula la pràctica de la pesca recreativa en aigües interiors de la costa de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre s'endurirà a partir del mes de setembre, un cop s'aprovi la nova regulació que el departament d'Agricultura ha donat a conèixer aquest dilluns. La nova normativa segueix el model en vigor des del 2024 al litoral gironí, que estableix quotes diàries i talles mínimes per a 44 espècies. També inclou la prohibició de pesca d'alguns exemplars –en una desena de casos– durant un període de temps. La normativa afectarà tant els pescadors recreatius en embarcacions com aquells que pesquen amb canyes des de la costa o els que practiquen la pesca submarina.Retirar el 30% del mobiliari de la superilla: la solució de l'Ajuntament pels conflictes a Sant Antoni
La venda ambulant il·legal d’objectes extrets dels contenidors, el consum i tràfic de drogues a la via pública, l’ocupació del mobiliari urbà per dormir i l’augment de la brutícia han estat, durant els últims mesos, les principals queixes dels veïns del barri de Sant Antoni. En resposta a aquesta situació, Jordi Valls, regidor de l’Eixample, ha presentat aquest matí un pla d’actuació amb l’objectiu de “millorar la convivència”. La proposta es fonamenta en tres eixos: actuacions sobre l’espai públic, reforç de la seguretat i mesures socials.Xavier Bosch recomana un llibre que "multiplica el gaudi íntim del lector"
"Potser des de Josep Pla no teníem un narrador que, amb la mirada periodística tan esmolada, trepitgés la terra, la contemplés i la descrivís amb tanta precisió", afirma l'escriptor Xavier Bosch sobre l'obra literària del periodista Lluís Foix (Rocafort de Vallbona, Urgell, 1943). L'escriptor va entrar a La Vanguardia a finals dels 60 i ha estat vinculat a la casa durant més de cinc dècades, com a traductor, periodista, corresponsal, opinador, director i altres càrrecs directius. Quan va fer els 70 anys, va començar una segona vida, perquè va començar a escriure llibres "memorialístics, no de memòries" –afirmava– amb La marinada sempre arriba (2013): "He viscut temps interessants i he conegut personatges que han sigut protagonistes de situacions polítiques, però també literàries", justificava a l'ARA. El 2016 va guanyar el premi Josep Pla per Aquella porta giratòria, unes memòries periodístiques.“Els estius també serveixen per avançar amb allò que tens pendent”
Koufonísia és l’illa grega on la Meritxell Falgueras, sommelier i comunicadora, va acabar el seu últim llibre, Mujeres del vino, que es publicarà a l’octubre. D’entrada, les illes no li agraden especialment, prefereix estar connectada. La sensació d’estar físicament isolada l'estressa. A més, va viure molt temps sola entre vinyes a Itàlia i li costa tornar a la natura: “Peco d’hiperactivitat, m’atabala el no moviment. Soc de ciutat, molt social, a la meva zona de confort estic envoltada de gent, però els estius també serveixen per avançar amb allò que tens pendent”. Potser per això té tan bon record de l’estiu passat, quinze dies amb la seva parella, el periodista i escriptor Daniel Vázquez Sallés, a una illa on amb prou feines viuen 400 persones. Tot anava a un altre ritme, es desplaçaven a peu i es van dedicar temps a ells, a escriure, llegir i gaudir. Excepcionalment, van tenir temps per estar sols, va coincidir que aquells dies els fills de la Meritxell estaven amb el seu pFar Nomo: sushi amb el Mediterrani als peus
Hi ha restaurants que són solvència contrastada. Sempre hi menges bé i sempre estan a l'altura del que esperes. Un d'aquests és el Nomo, que des que van obrir el primer local a Jardinets de Gràcia, han estat sempre un referent per menjar sushi i altres plats japonesos de qualitat i a uns preus raonables. El bon fer va provocar que els tres socis, els germans Molina-Martell i el cuiner Naoyuki Haginoya, hagin anat obrint locals sense caure en els vicis dels grups grans. A ells els agrada destacar que, al capdavall, mai han deixat de ser un negoci familiar que s'ha anat professionalitzant.