Portada del periodico Gara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Vermut con sidra natural, una innovadora propuesta desde Kuartango
    La sidrería alavesa Kuartango se ha lanzado a elaborar y comercializar un producto innovador, el vermut con sidra natural, que ya ha sido galardonado en certámenes internacionales.
  • Egurrezko kupelean egindako sagardoa berreskuratzen Usurbilen
    Altzairuzko upelak ia erabat baztertu du egurrezko ontzia eta honen inguruan belaunaldiz belaunaldi gorde den ezagutza. Ondare hori ez galtzeko, Euskal Herriko Egurreko Sagardo Txapelketaren bosgarren edizioa antolatu dute Usurbilen, ekainaren 9an, aurten lehenbiziko aldiz Aginagako eliza zaharrean.
  • Bertako sagarrarekin egina, ekologikoa eta latan ontziratua
    Garagardoaren sektorean oso zabalduta dagoen aluminiozko ontzia gero eta gehiago zabaltzen ari da sagardogintzan, hainbat abantaila eskaintzen dituelako. Tolosako Isastegik ere aukera hori eskaini nahi du kalitatezko sagardoa merkaturatzeko. Euskal Sagardoa, ekologikoa eta latan ontziratua.
  • Ondutako sagardoetan maisu
    Egurrezko kupelean ondutako sagardoak ezin daitezke nonahi aurkitu. Euskal Herrian mota horretako sagardo bereziak egiten dituen upategi bakarrenetarikoa da Ataungo Urbitarte sagardotegia. Inguruko sagastietan eskuz bildutako sagar mota bereziak erabiltzen dituzte horretarako.
  • Sagardo egunak ere garai berrietara moldatzeko proposamena egin du sagardogileen elkarteak
    Sagardo Egun asko sortu dira azken hamarkadetan, Gipuzkoan bereziki, eta herrialde honetako sagardogileen elkarteak, Euskal Sagardoarekin elkarlanean, jai horiek sektoreak bizi duen garai berrietara egokitzeko eta sektorearen beharrei erantzuteko ekimena jarri du abian.