Día siguiente Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Vuit quilòmetres en només 2 mesos: un desglaç a l'Antàrtida sorprèn els científics
    El ritme del desglaç de l'Antàrtida continua sorprenent els científics. En un article publicat aquest dilluns a Nature Geoscience, investigadors de la Universitat de Colorado a Boulder (Estats Units) constaten que l'any 2023 la glacera Hektoria, situada a la costa oriental de la península Graham —una de les zones que més s'estan escalfant del continent austral— va retrocedir almenys 8 quilòmetres en només dos mesos. Tot i que a la dècada dels 2000 aquesta massa ja va experimentar una pèrdua molt ràpida de gel, la taxa registrada per aquest equip és la més ràpida en la història moderna. L'acceleració del desgel va ser deu vegades més potent que altres mesuraments previs, fins al punt que en unes poques setmanes es va desintegrar quasi la meitat de la glacera.
  • Imatges del dispositiu desplegat pels Mossos i del lladre actuant a un domicili
  • OpenAI i Amazon signen una aliança estratègica de 38.000 milions de dòlars
    Amazon, a través de la seva filial AWS, subministrarà serveis de computació al núvol a OpenAI en virtut d'un acord plurianual valorat en uns 38.000 milions de dòlars (uns 33.000 milions d'euros segons el canvi actual). Gràcies a l'aliança, el creador de ChatGPT tindrà accés a centenars de milers de processadors gràfics Nvidia per entrenar i executar els seus models d'intel·ligència artificial.
  • Els tres grans cavalls de batalla del Catalunya-Palestina
    A dues setmanes de la disputa del Catalunya-Palestina previst per al pròxim dimarts 18 de novembre (18.30 hores), l'amistós segueix encallat: ni s'han pogut posar a la venda les entrades ni se sap encara en quin estadi es disputarà, malgrat que al portal web de l'Ajuntament de Barcelona el partit segueix estant anunciat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. El quid de la qüestió radica en el cost que suposaria disputar el partit a Montjuïc.
  • Ferran Adrià: “Soc jo el culpable que no hi hagi restaurants de cuina catalana tradicional?”
    Hi va haver una única certesa en la ponència inaugural de Ferran Adrià al Gastronomia Fòrum Barcelona: el cuiner està fent un llibre de gastronomia catalana, en què explicarà què és la cuina catalana i què és l’alta cuina. “Tenim molts receptaris, boníssims, La Teca, els de Josep Lladonosa, els del Corpus de Cuina Catalana, i ja no en calen més”. No en fan falta més, deia Ferran Adrià, perquè “quan volem explicar a un estranger què és la gastronomia catalana, no sabem què dir-li i no tenim cap llibre per regalar-li tampoc”, deia el cuiner, que va alçar, davant d’un auditori ple a vessar de públic, un dossier de fulls mecanoscrits a mà i a ordinador per ensenyar la Bullipèdia, el projecte en què treballa des que va tancar el restaurant el 2011. “Estem fent aquest llibre de gastronomia catalana, i cinc o sis llibres més, alhora”, matisava el cuiner en una entrevista mantinguda amb ARA MENGEM després de la ponència.