Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 04-05
LA BATALLA PER BARCELONA
Manuel Valls farà oficial dimarts la seva
condició d'alcaldable per la capital catalana
La candidatura de
Maragall sacseja la
aracat CUrsa per barcelona
ara.cat
JxCat aprofita el relleu a ERC
Els republicans entenen el canvi
DISSABTE
22 DE SETEAMIBRE DEL 2018 per reactivar el debat sobre una de nom com una via per atraure
NUMERO 2830
llista única independentista
més votants d'esquerres
2 EUROS
FINS A UN 30% D'ESTALVI
PERAIS SUBSCRIPTORS
DE PAPER
SUBSCRIPCIONS ARACAT
EMPORTAT
EL CRIATURES
VEUEN EL MONAMB
ELS ULLS DELS PARES
CELIA ATSET
Pregó a favor de les cuidadores "invisibles"
Leticia Dolera (dreta) va cedir ahirel protagonisme del pregó de la Mercè a l'activista hondurenya Carmen Juárez, membre
d'una associació de dones immigrants i treballadores de la llar i les cures, que va denunciar "condicions d'explotació"
Qui es fa càrrec
dels joves
El Banc d'Espanya
avisa de l'excessiu
endeutament
JORDI
MUNOZ
immigrants?
Un cert independentisme
ha sigut molt cec respecte
de les raons de l'altre,
respecte dels catalans que
no comparteixen el
projecte independentista
La DGAIA no té placesiels
Mossos es neguen a tenir
nois dormint a comissaria
L'entitat adverteix que relevat
deute públic frena el creixement a
la UE i especialment a lEstat

Noticias
  • Gaudir de la tradició sense excessos
    Llargs àpats, plats abundants i una sensació d’excés que sovint s’allarga més enllà dels dies estrictament festius. Això és el que es repeteix any rere any cada Nadal, però el problema no és tant el que mengem el 24, el 25 o el 26 de desembre, sinó la manera com afrontem tot el període nadalenc. “Tenim el concepte que són tres setmanes de menjar molt, quan en realitat els àpats especials són puntuals”, recorda la nutricionista Bàrbara Romano. El risc, diu, és anar sumant torrons que sobren, aperitius constants i una rutina que s’allunya de l’alimentació habitual.
  • Història culinària explicada per les nostres àvies
    La cuina de Nadal catalana és molt més que un conjunt de plats associats a aquestes dates. És un relat compartit de receptes imprescindibles que travessa segles, territoris i famílies, moltes de les quals no s’han après als llibres ni a les escoles de cuina, sinó a casa, observant. Mirant com una àvia remenava una cassola sense rellotge o com una mare sabia que el rostit ja estava a punt només per l’olor. 
  • Possibles solucions a la crisi de l'habitatge
    Arran del Pla territorial sectorial d'habitatge de la Generalitat de Catalunya i amb la voluntat de reflexionar sobre la relació entre l’economia i la crisi habitacional al nostre país, l’ARA, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat, ha organitzat un seguit de debats al voltant de l'habitatge. El passat 19 de desembre, la periodista Laura López va moderar la darrera taula, titulada Habitatge i economia, amb Agustí Sala, periodista especialitzat en economia i adjunt de direcció de l’ARA, i Fernando Trias de Bes, economista col·laborador del diari des de fa més de 15 anys.
  • El mercat, l'aliat d'un Nadal més conscient
    Al mercat no només s’hi va a comprar, sinó també a preguntar, a contrastar i a prendre decisions. En un moment de l’any marcat pels excessos, els paradistes esdevenen prescriptors clau per cuinar amb sentit, respectant la tradició i ajustant el pressupost sense renunciar a la qualitat.
  • S’acosta Nadal (1979)
    Nota periodística completa de Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 1922 - 1992) a Qué y Dónde (17/23-XII-1979), guia setmanal d’espectacles i serveis on l'assagista i periodista publicava textos breus d’opinió que definia així: “No són papers genials, sinó d’anar per casa”. Els escrivia en valencià, amb referències a l’actualitat política i a la cultura catalana.