Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
P 04-09
UN ANY
CONTRA
LA POR
Les víctimes dels atemptats
reclamen suport institucional en un
aniversari marcat per la crida a no
polititzar els actes d'homenatge
ara.cat
DIVENDRES
17 D'AGOST DEL 2018
NUMERO 2794
1,50 EUROS
EDITORIAL
Amb les victimes
QUADERN D'ESTIU
ADEU A
ARETHA FRANKLIN
LA REINA DEL SOUL
Respect
MONTSERRAT
Exconsellera de Jirsticia idInterior
Caldrà seguir defensant la
dificil tasca dels Mossos
d'Esquadra quan els
resultats no siguin
tan immediats

Noticias
  • De la llei Beckham a la llei Mbappé: els canvis fiscals que afavoreixen el Reial Madrid
    El fitxatge de David Beckham amb el Reial Madrid (2003) va coincidir amb un canvi en la normativa fiscal espanyola. Els estrangers que hi venien a treballar amb salaris superiors a 600.000 euros obtenien una rebaixa notable de l'IRPF durant un màxim de sis anys: pagant únicament un 24% d'aquest impost, la meitat. La normativa s'aplicava a tothom, però els grans beneficiats van ser els futbolistes, motiu pel qual es va batejar amb el nom de llei Beckham. El 2010, en plena crisi immobiliària, l'Estat va fer marxa enrere i va excloure'n els esportistes professionals. Ara, coincidint amb la més que probable arribada d'una altra estrella al Reial Madrid, s'està cuinant una nova modificació fiscal que ja s'ha batejat amb el nom de llei Mbappé.
  • Maystar, la cera de depilar que va de Torredembarra a mig món
    Fa quaranta anys un jove comercial del món de la cosmètica, Jesús Bonan, va decidir produir al garatge de casa seva, a la localitat de la Pobla de Montornès (Tarragonès), cera depilatòria: veia una oportunitat de negoci en aquest mercat. Així naixia Maystar. Els inicis van ser complicats. Bonan explica que, en la primera fira a què va anar, el 1984 a Santander, se li va desmuntar l’aplicador perquè la cola es desfeia a causa de l'escalfor. Ho va solucionar a la nit a l’hotel amb Loctite i l’endemà ja va fer les primeres vendes. Quatre dècades després, amb seu al municipi veí de Torredembarra, Maystar Group és un referent en el sector de la bellesa professional i un líder mundial en el camp de les cremes depilatòries gràcies a Starpil, una de les seves marques. La produeixen amb roll-on, perles, pastilles o llaunes.
  • Ràdio Liberty, la base Loran i el Pení: el triangle oblidat de la Guerra Freda a la Costa Brava
    Darrere la platja de Pals, en un dels camins que porta al mar, es camuflen entre pins, matolls i dunes de sorra un seguit d'edificis abandonats, plens de grafitis, brutícia i en estat ruïnós. Són les antigues instal·lacions de Ràdio Liberty, una emissora de curt abast construïda pels americans en un punt estratègic de la Costa Brava per tal de difondre propaganda anticomunista cap a Rússia durant la Guerra Freda. Va jugar un paper clau en la batalla pel control de la informació entre el bàndol estatunidenc i la Unió Soviètica a la segona meitat del segle XX, fins que, el 2006, superats els anys de més tensió, el senyal va deixar d'estar operatiu i les antenes es van derruir. Des de llavors les 33 hectàrees de la base radiofònica de Pals han quedat absolutament descuidades, sense cap placa ni memorial que expliqui la seva història, i han esdevingut un focus de vandalisme, festes il·legals, botellades i pillatge.
  • Nestlé destrueix una part de la seva producció de Perrier per la contaminació de l'aigua
    La contaminació de les aigües subterrànies ha tornat a complicar la vida de Nestlé. La multinacional suïssa ha anunciat aquest dimecres que ha destruït "diversos lots" d'ampolles d'aigua Perrier a França –marca comercialitzada també a Catalunya– "per precaució" després de constatar que les intenses pluges que van afectar el sud del país a mitjans de març han degradat la qualitat de l'aigua de la seva font situada a Vergèze, a Occitània. Es tracta de la font històrica d'aigua amb gas de la marca Perrier, creada el 1903.
  • Capet Restaurant: l'ofici de pensar i crear
    Armando Álvarez és fill d'una família hotelera i restauradora veneçolana que s'ha criat aprenent l’ofici i treballant dins del negoci familiar. Inspirat en l'estada del seu germà gran a Barcelona, va decidir venir tres mesos per conèixer la cultura gastronòmica de la ciutat i tornar a casa. Han passat vint anys i encara és per aquí.