Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Frankenstein fa 200 anys
El llibre de Mary Shelley va suposar l'inici de la ciència-ficció
NOVA LEGISLATURA
JxCat demanarà
que els seus diputats
ssel les puguin
ara.cat a Brt
delegar el vot
Rull assegura que investir
La mesa del Parlament decidirà
en aquest cas ien el dels presos Puigdemont "és possible i és legal
P32-3
La sentència
del cas Palau, la fi
de l'oasi català
Caiguda en picat
de les adopcions
internacionals
CARME
COLOMINA
Rachida Aiz i Rokhaya
Diallo són dones que
denuncien les injusticies
Inborals i salarialsi que no
encaixen en cap estereotip
FERRANREQUEJO
cafdrii dpotco a lo UPF
Les decisions judicials del
TS acabaran sent jutjades
per la justicia internacional
Però nixò passari d'aqui
uns quants anys
El petrolier iranià
s'enfonsa i aboca
136.000 tones de cru
al mar de la Xina
M.ANGELSCABRÉ
ecriplone idireetone de
store Culrral deGienere
El21-D vaig votar
Puigdemont en defensa
d'unes institucions que
un govern estatal autoritari
eentralista ha vi
El Barça remunta un 2-0isotmet Anoeta
Els gols de Luis Suárez (2). Paulinho i Messi permeten a lequip blaugrana
tancar invicte la primera voltai deixar el Reial Madrid a 19 punts

Noticias
  • Les renovables reculen a Catalunya malgrat la fi de la sequera
    La producció d'energia renovable a Catalunya es va situar, el tercer trimestre, en 1.497 GWh. Suposa un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior, en contrast amb la pujada del 2% en el conjunt d'Espanya. Això és el que posa de manifest l'informe trimestral de l'Observatori d'Energies Renovables, elaborat per la consultora Opina 360 amb les dades provisionals de Red Eléctrica. La raó principal d'aquesta reculada és la producció eòlica, que es va desplomar un 26,3%. Aquesta caiguda va quedar mitigada pel creixement de l'energia hidràulica (16,7%) i la fotovoltaica (11,3%). Aquesta caiguda en la generació d'energies renovables ha motivat que les energies verdes perdin pes i es quedin en el 14,8% del total de l'electricitat generada durant el trimestre, set dècimes menys que fa un any.
  • La gran cúpula del nou pavelló de Fira de Barcelona agafa forma
    Amb el soroll constant de les grues i el martelleig dels operaris, les obres d'ampliació del recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat avancen a bon ritme. Els assistents de congressos i els treballadors de la zona veuen com el nou pavelló va agafant forma i que la gran cúpula que el cobrirà ja està gairebé col·locada del tot.
  • El Japó declara la guerra als estrangers
    En les últimes setmanes, el govern japonès ha accelerat un gir restrictiu en les polítiques migratòries que afecta de manera directa els estrangers que viuen al país. Amb increments dràstics de taxes, nous obstacles administratius i un control reforçat de la vigilància sobre els residents no japonesos, l’executiu de Sanae Takaichi presenta el paquet com un mecanisme per garantir “equitat i compliment de la llei”, però les mesures han despertat inquietud entre comunitats estrangeres i experts en drets civils.
  • La 'Passionària de Nova Zelanda' obté per fi un passaport ple d'història i memòria
    Mig segle després de la mort de Franco, la Passionària de Nova Zelanda ha aconseguit finalment el passaport espanyol. Dolores Ibárruri Hoy no té cap parentiu de sang amb la dirigent del Partit Comunista d’Espanya (PCE), però d’alguna manera sí que n’és hereva per història i memòria familiar. No és de la conca minera de Gallarta, a Biscaia; ni tan sols de ben a prop. De fet, va néixer el 1963 pràcticament als antípodes: a Lower Hutt, a uns 14 quilòmetres de Wellington, la capital del país austral, on viu actualment.
  • Jordi Morera: “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents”
    El pa és l’ase dels cops perquè els carbohidrats i el gluten han passat a ser els dolents de la pel·lícula. “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents com la desinformació transmesa per les xarxes vol fer creure”, afirmen el forner Jordi Morera i la nutricionista Anna Grífols, que acaben de publicar el llibre Llarga vida al pa. Carbohidrats saludables (editorial Efadós) per defensar-ho. La curiositat és que Grífols considera que deu ser la primera nutricionista que sosté que s’ha de menjar pa.