Frankenstein fa 200 anys El llibre de Mary Shelley va suposar l'inici de la ciència-ficció NOVA LEGISLATURA JxCat demanarà que els seus diputats ssel les puguin ara.cat a Brt delegar el vot Rull assegura que investir La mesa del Parlament decidirà en aquest cas ien el dels presos Puigdemont "és possible i és legal P32-3 La sentència del cas Palau, la fi de l'oasi català Caiguda en picat de les adopcions internacionals CARME COLOMINA Rachida Aiz i Rokhaya Diallo són dones que denuncien les injusticies Inborals i salarialsi que no encaixen en cap estereotip FERRANREQUEJO cafdrii dpotco a lo UPF Les decisions judicials del TS acabaran sent jutjades per la justicia internacional Però nixò passari d'aqui uns quants anys El petrolier iranià s'enfonsa i aboca 136.000 tones de cru al mar de la Xina M.ANGELSCABRÉ ecriplone idireetone de store Culrral deGienere El21-D vaig votar Puigdemont en defensa d'unes institucions que un govern estatal autoritari eentralista ha vi El Barça remunta un 2-0isotmet Anoeta Els gols de Luis Suárez (2). Paulinho i Messi permeten a lequip blaugrana tancar invicte la primera voltai deixar el Reial Madrid a 19 punts
Día anterior Día siguiente 


Recognized text:
Noticias
Les renovables reculen a Catalunya malgrat la fi de la sequera
La producció d'energia renovable a Catalunya es va situar, el tercer trimestre, en 1.497 GWh. Suposa un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior, en contrast amb la pujada del 2% en el conjunt d'Espanya. Això és el que posa de manifest l'informe trimestral de l'Observatori d'Energies Renovables, elaborat per la consultora Opina 360 amb les dades provisionals de Red Eléctrica. La raó principal d'aquesta reculada és la producció eòlica, que es va desplomar un 26,3%. Aquesta caiguda va quedar mitigada pel creixement de l'energia hidràulica (16,7%) i la fotovoltaica (11,3%). Aquesta caiguda en la generació d'energies renovables ha motivat que les energies verdes perdin pes i es quedin en el 14,8% del total de l'electricitat generada durant el trimestre, set dècimes menys que fa un any.
La gran cúpula del nou pavelló de Fira de Barcelona agafa forma
Amb el soroll constant de les grues i el martelleig dels operaris, les obres d'ampliació del recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat avancen a bon ritme. Els assistents de congressos i els treballadors de la zona veuen com el nou pavelló va agafant forma i que la gran cúpula que el cobrirà ja està gairebé col·locada del tot.
El Japó declara la guerra als estrangers
En les últimes setmanes, el govern japonès ha accelerat un gir restrictiu en les polítiques migratòries que afecta de manera directa els estrangers que viuen al país. Amb increments dràstics de taxes, nous obstacles administratius i un control reforçat de la vigilància sobre els residents no japonesos, l’executiu de Sanae Takaichi presenta el paquet com un mecanisme per garantir “equitat i compliment de la llei”, però les mesures han despertat inquietud entre comunitats estrangeres i experts en drets civils.
La 'Passionària de Nova Zelanda' obté per fi un passaport ple d'història i memòria
Mig segle després de la mort de Franco, la Passionària de Nova Zelanda ha aconseguit finalment el passaport espanyol. Dolores Ibárruri Hoy no té cap parentiu de sang amb la dirigent del Partit Comunista d’Espanya (PCE), però d’alguna manera sí que n’és hereva per història i memòria familiar. No és de la conca minera de Gallarta, a Biscaia; ni tan sols de ben a prop. De fet, va néixer el 1963 pràcticament als antípodes: a Lower Hutt, a uns 14 quilòmetres de Wellington, la capital del país austral, on viu actualment.
Jordi Morera: “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents”
El pa és l’ase dels cops perquè els carbohidrats i el gluten han passat a ser els dolents de la pel·lícula. “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents com la desinformació transmesa per les xarxes vol fer creure”, afirmen el forner Jordi Morera i la nutricionista Anna Grífols, que acaben de publicar el llibre Llarga vida al pa. Carbohidrats saludables (editorial Efadós) per defensar-ho. La curiositat és que Grífols considera que deu ser la primera nutricionista que sosté que s’ha de menjar pa.
Sitio web