Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ANTONIBASSASENTREVISTA
CARME FORCADELL
PRESDENTADEL
"La declaració
d'independència va ser
senzillament una
declaració política"
P08-09
NOVA LEGISLATURA
Galàxia
Puigdemont
ara.cat
GENER DEL.2018
2.50 EUOS
EMPORTAT
EL SUPLEMENT
aradiumenge
Article de
Jordi Cuixart
Carta pública a
Empar Moliner
El president prepara l'estratègia de la seva investidura amb un nucli
de confiança que treballa tant a Brussel les com des de Catalunya
ESTHER
Mas: "No es pot
confondrel
realitat per un
ORIOLJUNQUERAS, EN UN ARTICLE A L'ARA
"Cal recuperar la gestió de les
institucions. No fer-ho és una
temerària fugida endavant"
El PDECat il'entorn
Puigdemont s'haurnn
de comportar com una
oremonelo sensc eds tieexcés d'ideologia"
de la vella Convergència

Noticias
  • L'escalada amb Israel fa témer un ressorgiment nuclear de l'Iran
    Més enllà de les explosions de la matinada de divendres, que Israel encara no ha confirmat oficialment, sobre diverses facilitats nuclears i militars d'Esfahan, creix la preocupació internacional per la possibilitat que l'Iran faci servir la dissuasió nuclear ara que Teheran i Tel-Aviv s'han atrevit a atacar-se directament. La sintonia diplomàtica amb Occident després de l'acord nuclear iranià del 2015 es veu amenaçada per les noves sancions internacionals i pel nou context que neix al Pròxim Orient arran d'aquesta escalada inèdita entre dues de les seves potències. De fet, un alt comandament de la Guàrdia Revolucionària Islàmica de l'Iran va advertir dijous que Teheran podria reavaluar la seva posició sobre les armes nuclears en mig de l'escalada de tensions amb Israel.
  • Brussel·les lliga curt Pornhub i Xvideos per protegir els menors de continguts il·legals
    La Comissió Europea cada vegada vol lligar més curt les grans plataformes, especialment les que difonen material tan sensible com és la pornografia. En aquest sentit, Brussel·les ha anunciat aquest divendres que incrementarà els controls a les webs Pornhub, Stripchat i Xvideos amb l'objectiu de millorar la protecció dels menors i evitar que s'hi difonguin imatges o vídeos il·legals.
  • Què es juguen els partits espanyols en els comicis catalans?
    El 12-M es decideix molt més que 135 escons al Parlament i el color del nou Govern. El resultat de les eleccions catalanes tindrà ressonància en la política estatal. Els partits espanyols posen a prova les seves estratègies amb la carpeta catalana, que centra bona part de l'agenda política i mediàtica estatal. Com quedi la correlació de forces a Catalunya, a més, impactarà en els pactes de la majoria plurinacional al Congrés i pot ser revulsiu o revés de cara a les europees.
  • 'El zoo de vidre': assajant un gran clàssic a la Biblioteca de Catalunya
    Tennessee Williams (1911-1983) torna a la cartellera de Barcelona amb una de les obres més autobiogràfiques i una de les més conreades entre nosaltres, El zoo de vidre. Williams ens parla d’una família propera a la seva, com queda ben clar a les seves admirables Memòries quan relata la trobada entre la seva mare i l’actriu que encarnava Amanda (Laurette Taylor). Després de l’estrena, al camerino, l’actriu li diu: “I, què, senyora Williams, s’ha agradat a si mateixa?” I si Amanda té els trets de la mare de l’escriptor, el fill Tom té els del mateix escriptor.
  • Un dolor neuropàtic difícil de suportar
    Dijous al migdia, al Tot es mou, ens delectaven amb la imprescindible secció del cor. Una secció en expansió a la graella que, a TV3, també es podria titular la secció de la Corona espanyola. És significatiu com el títol que li posem fa més digerible la xafarderia. Si la televisió pública catalana instaurés en cada programa uns minuts per parlar de la monarquia seria un escàndol. Però si l’excusa és la premsa rosa, tot s’empassa més fàcilment i sembla més lleuger.