REPORTATGE El secret encriptat del cens de l'1-O P01-13/DERAT EL CCIONS 21-D Llarena fa marxa El veritable motiu de la enrere per no perdre rxretirada de l'euroordre, ara.cat Ernesto Ekaizer lavier Pérez Royo Suprem s'evita una derrota DIMECRES 130 EURCOs judicial a Belgica Aixeca la petició de detenció de Puigdemont i els consellers a Brusselles davant la possibilitat que fossin extradits només per desobediència FERRAN SAEZ MATEU La Nova Planta del 2017 existeix: és un estat d'inim Fa de mal dir, però feiem i continuem fent nosa al eap de tres segles SEBASTIAALZAMORA Que el jutge Llarena retiri les curoordres de detenció no és cap girde guió, sinó un perfeecionament de l'esperpent en què vivim JOSEP RAMONEDA La notícia no està en els netes electoral s sinó en els jutjats. És la consequència de l'estratègia de Mariano Rajoy a Catalunya Josep Rui Jordi Turu,acabats de sortir de presó, van participar ahir al mati en la seva primera roda de premsa de campanya, que van compartir amb Puigdemontiels consellers que són a Belgica, connectats via satél lit a través d'una pantalla CALC
Día anterior Día siguiente 


Recognized text:
Noticias
Les renovables reculen a Catalunya malgrat la fi de la sequera
La producció d'energia renovable a Catalunya es va situar, el tercer trimestre, en 1.497 GWh. Suposa un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior, en contrast amb la pujada del 2% en el conjunt d'Espanya. Això és el que posa de manifest l'informe trimestral de l'Observatori d'Energies Renovables, elaborat per la consultora Opina 360 amb les dades provisionals de Red Eléctrica. La raó principal d'aquesta reculada és la producció eòlica, que es va desplomar un 26,3%. Aquesta caiguda va quedar mitigada pel creixement de l'energia hidràulica (16,7%) i la fotovoltaica (11,3%). Aquesta caiguda en la generació d'energies renovables ha motivat que les energies verdes perdin pes i es quedin en el 14,8% del total de l'electricitat generada durant el trimestre, set dècimes menys que fa un any.
La gran cúpula del nou pavelló de Fira de Barcelona agafa forma
Amb el soroll constant de les grues i el martelleig dels operaris, les obres d'ampliació del recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat avancen a bon ritme. Els assistents de congressos i els treballadors de la zona veuen com el nou pavelló va agafant forma i que la gran cúpula que el cobrirà ja està gairebé col·locada del tot.
El Japó declara la guerra als estrangers
En les últimes setmanes, el govern japonès ha accelerat un gir restrictiu en les polítiques migratòries que afecta de manera directa els estrangers que viuen al país. Amb increments dràstics de taxes, nous obstacles administratius i un control reforçat de la vigilància sobre els residents no japonesos, l’executiu de Sanae Takaichi presenta el paquet com un mecanisme per garantir “equitat i compliment de la llei”, però les mesures han despertat inquietud entre comunitats estrangeres i experts en drets civils.
La 'Passionària de Nova Zelanda' obté per fi un passaport ple d'història i memòria
Mig segle després de la mort de Franco, la Passionària de Nova Zelanda ha aconseguit finalment el passaport espanyol. Dolores Ibárruri Hoy no té cap parentiu de sang amb la dirigent del Partit Comunista d’Espanya (PCE), però d’alguna manera sí que n’és hereva per història i memòria familiar. No és de la conca minera de Gallarta, a Biscaia; ni tan sols de ben a prop. De fet, va néixer el 1963 pràcticament als antípodes: a Lower Hutt, a uns 14 quilòmetres de Wellington, la capital del país austral, on viu actualment.
Jordi Morera: “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents”
El pa és l’ase dels cops perquè els carbohidrats i el gluten han passat a ser els dolents de la pel·lícula. “El pa bo no és el dimoni de l’alimentació ni engreixa ni té hidrats dolents com la desinformació transmesa per les xarxes vol fer creure”, afirmen el forner Jordi Morera i la nutricionista Anna Grífols, que acaben de publicar el llibre Llarga vida al pa. Carbohidrats saludables (editorial Efadós) per defensar-ho. La curiositat és que Grífols considera que deu ser la primera nutricionista que sosté que s’ha de menjar pa.
Sitio web