Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
REPORTATGE
El secret
encriptat
del cens
de l'1-O
P01-13/DERAT
EL CCIONS 21-D
Llarena fa marxa
El veritable motiu de la
enrere per no perdre rxretirada de l'euroordre,
ara.cat
Ernesto Ekaizer
lavier Pérez Royo
Suprem s'evita
una derrota
DIMECRES
130 EURCOs
judicial a Belgica
Aixeca la petició de detenció de Puigdemont i els consellers a Brusselles
davant la possibilitat que fossin extradits només per desobediència
FERRAN SAEZ
MATEU
La Nova Planta del 2017
existeix: és un estat d'inim
Fa de mal dir, però feiem
i continuem fent nosa
al eap de tres segles
SEBASTIAALZAMORA
Que el jutge Llarena retiri
les curoordres de detenció
no és cap girde guió, sinó
un perfeecionament de
l'esperpent en què vivim
JOSEP RAMONEDA
La notícia no està en els
netes electoral
s sinó en els
jutjats. És la consequència
de l'estratègia de Mariano
Rajoy a Catalunya
Josep Rui Jordi Turu,acabats de sortir de presó, van participar ahir al mati en la seva primera roda de premsa de campanya,
que van compartir amb Puigdemontiels consellers que són a Belgica, connectats via satél lit a través d'una pantalla CALC

Noticias
  • Història culinària explicada per les nostres àvies
    La cuina de Nadal catalana és molt més que un conjunt de plats associats a aquestes dates. És un relat compartit de receptes imprescindibles que travessa segles, territoris i famílies, moltes de les quals no s’han après als llibres ni a les escoles de cuina, sinó a casa, observant. Mirant com una àvia remenava una cassola sense rellotge o com una mare sabia que el rostit ja estava a punt només per l’olor. 
  • Gaudir de la tradició sense excessos
    Llargs àpats, plats abundants i una sensació d’excés que sovint s’allarga més enllà dels dies estrictament festius. Això és el que es repeteix any rere any cada Nadal, però el problema no és tant el que mengem el 24, el 25 o el 26 de desembre, sinó la manera com afrontem tot el període nadalenc. “Tenim el concepte que són tres setmanes de menjar molt, quan en realitat els àpats especials són puntuals”, recorda la nutricionista Bàrbara Romano. El risc, diu, és anar sumant torrons que sobren, aperitius constants i una rutina que s’allunya de l’alimentació habitual.
  • Possibles solucions a la crisi de l'habitatge
    Arran del Pla territorial sectorial d'habitatge de la Generalitat de Catalunya i amb la voluntat de reflexionar sobre la relació entre l’economia i la crisi habitacional al nostre país, l’ARA, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat, ha organitzat un seguit de debats al voltant de l'habitatge. El passat 19 de desembre, la periodista Laura López va moderar la darrera taula, titulada Habitatge i economia, amb Agustí Sala, periodista especialitzat en economia i adjunt de direcció de l’ARA, i Fernando Trias de Bes, economista col·laborador del diari des de fa més de 15 anys.
  • El mercat, l'aliat d'un Nadal més conscient
    Al mercat no només s’hi va a comprar, sinó també a preguntar, a contrastar i a prendre decisions. En un moment de l’any marcat pels excessos, els paradistes esdevenen prescriptors clau per cuinar amb sentit, respectant la tradició i ajustant el pressupost sense renunciar a la qualitat.
  • S’acosta Nadal (1979)
    Nota periodística completa de Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 1922 - 1992) a Qué y Dónde (17/23-XII-1979), guia setmanal d’espectacles i serveis on l'assagista i periodista publicava textos breus d’opinió que definia així: “No són papers genials, sinó d’anar per casa”. Els escrivia en valencià, amb referències a l’actualitat política i a la cultura catalana.