Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
ESPORTS
Márquez,
sis vegades
campi0
Amb només 24 anys, el pilot de Cervera
guanya el seu quart titol de MotoGP, el
sisè en total sumant totes les categories
ara.cat
CRISI A L'AJUNTAMENT
I3 DE NOVEMBRE DEL 2017
Colau trenca
amb el PSC
Les bases de BComú decideixenL'alcaldessa s'aboca a pactes
la ruptura pel suport socialista
puntuals amb la resta de
formacions del consistori
a l'aplicació de l'article 155
CARME
COLOMINA
ARTICLE DE JAUME COLLBONI P. 23
"Per Barcelona, des de l'esquerra"
Amb Donnld Trump
la retòrica gannya de llarg
la politieas amenaces,
xenolobia i impulsivitat
sense estratégia
La CUP es
presentarà en
solitari el 21-D
ANTONI BATISTA
Es nega lexistència de
políties perdegradar-los a
democracia del seu pitjor
delicte contra ella matem
Elpartit creu que no té sentit fer boicot ales
eleccions si ERCiel PDECat també hi concorren
MARCMURTRA
engiyer industrial ARA
O entre tots refredem
els ànims i ens esforcem
a ser més empatics, o en
un futur ens lamentarem
Sallunya lopció de la lista únicaials comicis
hi haurà tres candidatures independentistes
de les consequències

Noticias
  • ¿Es pot matar algú per un cop de sol?
    Cap cineasta francès havia gosat fins ara adaptar al cinema L'estranger d'Albert Camus, potser per respecte a aquesta obra referencial de la literatura moderna que s'articula des d'una subjectivitat alienada de les formes de socialització convencionals, una perspectiva difícil de traduir a la gran pantalla. François Ozon ens trasllada a l'Algèria ocupada pels francesos mitjançant un blanc i negre estilitzat que l'ajuda a reconstruir una idea idealitzada en l'imaginari francès d'aquell període colonial. És en aquesta imatge tan bella com falsa que inscriu el seu protagonista, Meursault, el jove que desestabilitza aquesta aparença de normalitat quan assassina un noi àrab per un presumpte cop de sol.
  • Comença el desallotjament del l'institut abandonat de Badalona
  • 5 consells perquè escriguis definitivament el teu primer llibre
    Encarem les últimes setmanes de l’any, i amb l’inici del 2026 començaran els nous propòsits. Potser, en algun llistat de desitjos, hi ha un punt que diu així: “Escriure el llibre d’una vegada per totes”. Fa uns dies, a la Fira del Llibre de Guadalajara, vaig moderar una taula d’escriptores catalanes que han publicat la seva primera novel·la. Les participants eren Maria Canelles (Contra la nostàlgia, Angle Editorial), Montse Albets (Només terra, només pluja, només fang, Edicions del Periscopi) i Regina Rodríguez (Les calces al sol, La Campana). De tot el que van dir, que malauradament no està gravat, recordo unes quantes idees que ben segur que poden ser útils a aquelles persones que aquest Cap d'Any es plantegin posar-se de veritat, ara sí que sí, amb la maleïda novel·la.
  • Celebrar Nadal al novembre
    A casa la Maria són tres filles i totes tres viuen a Barcelona, però les parelles de dues són de l’estranger, i de lluny: Puerto Rico i Austràlia. No és estrany, doncs, que aquestes dues unitats familiars aprofitin, algun any, aquestes dates per viatjar al seu país d’origen i passar les festes amb les respectives famílies. Per això, d’uns anys ençà, quan saben que es dona aquesta situació, la Maria avança els canelons, l’escudella i la carn d’olla, el cava i els torrons a finals de novembre. “És difícil ser tots a taula el dia de Nadal”, explica, “però això no impedeix trobar una data per fer la celebració amb tothom”. 
  • El restaurant amagat a la muntanya que enamora tothom que hi puja
    Fa set anys, el Josep i el seu fill Daniel van decidir obrir un restaurant en plena muntanya. I ho diem així, sense exagerar: el Mirador de Can Pi es troba just al mig de la ruta de Sant Miquel, en el camí que porta a la vall de Sant Daniel, entrant pel monestir de Sant Pere de Galligants. En aquest racó envoltat de bosc, pare i fill van donar forma a un somni senzill: servir plats tradicionals, la cuina casolana de tota la vida. Al cap d’un any, el Josep es va jubilar i Daniel Crespo va assumir el repte en solitari. No volia trencar amb l’essència del seu pare, però sí donar-hi un nou aire: mantenir la tradició, però amb un toc més modern. La seva gran idea va ser recuperar les plantes silvestres i tornar-los el protagonisme a la cuina. “Ja sé que no és cap novetat, que les àvies ja ho feien, que ja les utilitzaven. Però em venia de gust cuinar amb aquests ingredients naturals, que aquí els tinc molt a mà”, explica.