Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
SETGEJUDICIAL AL PP
L'expresident de
r Madrid, detingut
per corrupcio
La Guardia Civil arresta lgnacio
Zaplana li va prometre al gener
González, que va ser ma dreta
que el nou fiscal d'Anticorrupció,
d'Aguirre, i onze persones més
Manuel Moix, li seria favorable
ara.cat
DIJOUS
130 EUROS
ELSUPLEMENT
COMARQUES
GIRONINES
territori
de collonadors
Vida a 40 anys llum
rt un nouplanet.
e reuneix les condicions
rque hi hagi vida. Teun radique és 1,4 vegades de la Terra
sset vegades
més densisembla que hi podria haver moltaaigua. La revista Nature' va fer pública ahir la troballa.La imatge és una simulació
Puigdemont demana
ESPORTS
ALBERT
CARRERAS
compromís ciutada si
UN BARCA
IMPOTENT
hi ha inhabilitacions
Cal explicar, amb raons,
DIU ADEUALA
L'ANCllanca la campanya pel sí i
que la independencia és
un pas per incrementar els
CHAMPIONS
confia que hi hauran referéndum
drets dels catalans, i que
es fara pacificament

Noticias
  • Régis Debray per ell mateix (1968)
    De la crítica de llibre de Jacques Amalric (Nantes, 1938-Ajaccio, 2021) publicada aquest mes fa 56 anys a la revista Le Monde diplomatique (III-1968). Era redactor en cap del diari Le Monde. Traducció pròpia. L’exèrcit de Bolívia va detenir Régis Debray (París, 1940) [foto Agence Gamma] després d’haver entrevistat al mític guerriller comunista Che Guevara (Argentina, 1928-Bolívia, 1967), mort el 9 d’octubre de 1967. El corresponsal Àngel Zúñiga, en una crònica a La Vanguardia (14-X-1967), va qualificar Debray de periodista marxista. La segona promoció de l’Escola de Periodisme de l’Església (CICF) es va posar el nom de Promoció Régis Debray al graduar-se el 1968. Demà hi haurà una trobada d’exalumnes en el centre on hi havia aquella escola barcelonina.  
  • Puigdemont: "No negociaré mai amb cap formació d'ultradreta"
    L'expresident i candidat de Junts el 12-M Carles Puigdemont ha descartat "negociar" amb la formació d'extrema dreta Aliança Catalana després de les eleccions al Parlament. "No negociaré mai amb cap formació d'ultradreta", ha dit aquest dilluns en una entrevista al Més 324 de TV3 quan li han preguntat directament pel partit que encapçala Sílvia Orriols. Ara bé, ha assegurat que no vol parlar d'aquest partit perquè a Catalunya "se'n parla per sobre de les seves possibilitats": "Hi ha algú que té interès en inflar això", ha dit, sense assenyalar directament a cap altre partit. A qui no li interessa que aquest partit es faci gran, ha afegit, "és al procés d'independència".
  • Israel medita les opcions per respondre l'Iran
    Dos dies després de l’atac aeri llançat per l’Iran contra Israel, en represàlia pel bombardeig de l’exèrcit israelià al consolat iranià a Síria a principis d’abril, Tel-Aviv segueix meditant aquest dilluns com replicar el cop de Teheran. Ho fa enmig d’una forta pressió internacional per contenir la situació i deixar d’alimentar l’espiral de violència a la regió.
  • Els barris "dels marges" reclamen menys totxo i més millores socials per transformar-se
    Si fa gairebé dues dècades el Govern va endegar la llei de barris per endreçar l'urbanisme de les zones més desfavorides dels municipis catalans, ara li toca el torn a les actuacions socials. Són nous temps i l'experiència constata que centrar-se en el totxo exclusivament no és suficient per a una transformació a la comunitat. Sota aquesta premissa, durant les pròximes setmanes, es posarà en marxa la fase pilot del pla Barris amb futur en vint barris de localitats de tot el país que han encadenat crisis i s'han quedat “despenjats de la dinàmica i el creixement econòmic”, en paraules del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. A més, també s'adapta la filosofia a la problemàtica d'una quarantena de micropobles, més afectats per la falta de serveis i la despoblació.
  • A les portes del tan desitjat binomi vacances i viatges
    Confiar en una agència de viatges és clau per poder aprofitar al màxim aquests dies de descans, però també de descoberta. Viatjar és la millor manera d’ampliar horitzons, obrir les mires, aprendre i créixer a més a més d’aprofitar per desconnectar i descansar.