INVESTIGACIO De Alfonso va contractar expolicies vinculats a l'operació Catalunya ara.cat Antifrau va llogar una empresa de la trama del comissari Villarejo Investigación y Detección SL va El defenestrat director assegura DIMARTS fer els escombratges electronics que no recorda per que l'oficina no va recórrer als Mossos del despatx, el cotxe i el domicili 130 EUROS d'Esquadra per fer la feina de l'exdirector de l'OAC TRUMP CEDEIX Obama trenca el silenci: "Estanen joc els valors americans SALVADOR CARDUS Combatre la desinformaci hauria de ser un objectiu principal en qualsevol "Deja-vu' a una democracia de qualitat estival NALANINARMANLAN al 0800 washington haderrocat els governs laics de l'Afganistan, l'IraqiLíbia per installaren lloc repúbliques islamiqu TCNi Boboli recuperen les seves Catalunya eccions d'estiu en l'obertura patir més de la Barcelona Fashion ALBERT BRANCHADELL onades de calor pel Quina taxa de participació han tingut els referendums canvi climatic d'autodeter en tots els casos europeus recents?
Día anterior Día siguiente 


Recognized text:
Noticias
Història culinària explicada per les nostres àvies
La cuina de Nadal catalana és molt més que un conjunt de plats associats a aquestes dates. És un relat compartit de receptes imprescindibles que travessa segles, territoris i famílies, moltes de les quals no s’han après als llibres ni a les escoles de cuina, sinó a casa, observant. Mirant com una àvia remenava una cassola sense rellotge o com una mare sabia que el rostit ja estava a punt només per l’olor.
Gaudir de la tradició sense excessos
Llargs àpats, plats abundants i una sensació d’excés que sovint s’allarga més enllà dels dies estrictament festius. Això és el que es repeteix any rere any cada Nadal, però el problema no és tant el que mengem el 24, el 25 o el 26 de desembre, sinó la manera com afrontem tot el període nadalenc. “Tenim el concepte que són tres setmanes de menjar molt, quan en realitat els àpats especials són puntuals”, recorda la nutricionista Bàrbara Romano. El risc, diu, és anar sumant torrons que sobren, aperitius constants i una rutina que s’allunya de l’alimentació habitual.
Possibles solucions a la crisi de l'habitatge
Arran del Pla territorial sectorial d'habitatge de la Generalitat de Catalunya i amb la voluntat de reflexionar sobre la relació entre l’economia i la crisi habitacional al nostre país, l’ARA, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat, ha organitzat un seguit de debats al voltant de l'habitatge. El passat 19 de desembre, la periodista Laura López va moderar la darrera taula, titulada Habitatge i economia, amb Agustí Sala, periodista especialitzat en economia i adjunt de direcció de l’ARA, i Fernando Trias de Bes, economista col·laborador del diari des de fa més de 15 anys.
El mercat, l'aliat d'un Nadal més conscient
Al mercat no només s’hi va a comprar, sinó també a preguntar, a contrastar i a prendre decisions. En un moment de l’any marcat pels excessos, els paradistes esdevenen prescriptors clau per cuinar amb sentit, respectant la tradició i ajustant el pressupost sense renunciar a la qualitat.
S’acosta Nadal (1979)
Nota periodística completa de Joan Fuster (Sueca, País Valencià, 1922 - 1992) a Qué y Dónde (17/23-XII-1979), guia setmanal d’espectacles i serveis on l'assagista i periodista publicava textos breus d’opinió que definia així: “No són papers genials, sinó d’anar per casa”. Els escrivia en valencià, amb referències a l’actualitat política i a la cultura catalana.
Sitio web