Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web





Noticias
  • Ara sí que goso dir-ho: pujarem
    La mare del gran Jorge Luis Borges va morir amb 99 anys. Diu la llegenda que, com a resposta a una veïna que lamentava que no hagués arribat als 100, l’escriptor li va dir que exageràvem amb els encants del sistema decimal. Potser tenia raó, però tots passem per les crisis dels 40 i dels 50, celebrem els centenaris (enguany tres segles del naixement de Kant, un del d’Estellés i un de la mort de Kafka i de Salvat-Papasseit) i els mateixos segles (i les dècades) són expressió d’aquest sistema decimal. 
  • Bar Torrente: els carrers de Sant Andreu, l’ingredient secret del Roger
    El Roger ha dedicat la seva vida a aconseguir dos objectius fonamentals: perfeccionar la seva passió de sempre, la cuina, i aconseguir l'èxit professional al seu barri, on ell té les arrels. Tot i haver tingut oportunitats per explorar cuines internacionals a Austràlia i el sud-est asiàtic, sempre va sentir un imant que el va atraure de tornada als carrers familiars de Sant Andreu. "Aquí és on vull cuinar la meva reputació", diu amb determinació. Amb més de dues dècades d'experiència en restaurants d'alt renom i locals més quotidians ha arribat a una conclusió reveladora: "He après més a les cuines humils i de batalla que als establiments luxosos". Aquesta mentalitat el va impulsar a replantejar-se la vida i fer un pas audaç, obrir el seu propi negoci l’any 2019: el Bar Torrente, a Sant Andreu.
  • Crestes de gall, lletons i moll de l’os: la cuina de menuts que triomfa al rovell de l’ou de Girona
    Mira que és fàcil pensar en el Dit i Fet, i el que els va costar a l’Adrià Edo i la Júlia Trota trobar el nom que més els agradava per al restaurant que van obrir fa una mica més de dos anys. Tots dos havien passat per les grans escoles de la ciutat de Girona: primer, la de Sant Narcís i després, el Celler de Can Roca, on van estar entre el 2015 i el 2021. Acabada l’etapa formativa, com a projecte professional i de parella, van llançar-se al ring, és a dir, van obrir un restaurant propi. 
  • La Farmàcia Alsius de Banyoles: el secret d'un dels comerços més antics de Catalunya
    A tocar de la plaça Major de Banyoles, a la cruïlla entre el carrer Girona i el de l'Hospital, cada dia feiner des de fa almenys 264 anys aixeca el portal la Farmàcia Alsius. Encara que l'expressió soni estranya, és literal: una gran porta de fusta puja des d'un fossar amagat a terra fins ben amunt de l'entrada ovalada. Si no fos per aquest estrany vestigi, així com la placa que recorda que va ser fundada per Josep Fina el 1760 i els pots antics d'apotecari que coronen una moderna zona de venda, seria difícil de concebre entrant-hi a comprar els tresors que s'hi amaguen. Només per fer un primer tastet: la casa acull des de finals del segle XIX la misteriosa mandíbula de Banyoles, un fòssil que segons les darreres investigacions seria d'una dona nascuda fa més de 45.000 anys.
  • Què implica que Dua Lipa jugui a petanca?
    Ja és tradició que Dua Lipa es deixi veure per terres balears durant la temporada d’estiu. L'agost passat la cantant va celebrar per segon any consecutiu el seu aniversari a Eivissa, envoltada dels seus amics i parella del moment. La data (22 d’agost) i el lloc, convidaven a viure l’experiència completa del que associaríem a un estiu mediterrani: paella, postes de sol, festa i algun joc per distreure el grup. I l’escollit va ser la petanca. A les fotos que compartia a Instagram el seu amic i dissenyador Simon Porte Jacquemus hi veiem una Dua Lipa completament entregada. “No hi ha res més camp que Dua Lipa jugant a la petanca a Eivissa”, piulava un usuari a X.