Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
NOVA LEGISLATURA
L'acció de Torrent xocaambQuan Torrent tira endavan
estratègies de legitima defensa
[de Puigdemont"
Fduard Pujol Cat
una proposta seva [de JxCat]
tambés'endú retrets"
I Enfrontament
obert
El recurs del president del Parlament al Tribunal Europeu de Drets
Humans tensa encara més les negociacions per a la investidura
ara.cat
DIMECRES
Només un
de cada deu
alumnes fa
130 EURCOs
la FP de les
empreses
L'objectiu és arribar
al 40% en els
pròxims 10 anys
FERRAN
SAEZ MATEU
Mòbing
massiu en un
lanonimat
en nom de drets
fonamentals, però no
caure en un ús fraudulent
bloc de pisos
amb 140
famílies
de la llibertat d'expressió
ANTONI BATISTA
Elpropietari vol
apujar els lloguers
fins a un 100%
'avui
Els nostres presos d
han superat el trimestre
de presó preventiva que
Bárcenas es contradiu
van complir els 113 de
T'Assemblea de Catalunya
L'exgerent del PP va excloure ahir Génova de la Gurtel valenciana quan el 2014 havia
afirmat que lexistència de caixes B al partit era una practica estesa a nivell regional
NÚRIA FRANCOLI
nEl Congrés defensa ara, només amb l'abstenció
le Cs, que les autopistes siguin de gestió pública
Mantenir una relació
d'amoramb una persona
racialitzada no ens
allibera
de manera automàtica del
prejudici racial colonial

Noticias
  • El Sant Jordi de dos autors catalans amb més d'un milió de llibres venuts
    L'èxit del guionista Jaume Copons (Barcelona, 1966) i la dibuixant Liliana Fortuny (Barcelona, 1976) es pot resumir amb les xifres dels seus dos còmics més coneguts: la sèrie L'Agus i els monstres, que va començar el 2014 i ja va pel 25è volum, ha venut més de 800.000 exemplars arreu del món i s'ha traduït a 22 llengües; Bitmax & Co, la sèrie que publiquen des del 2020, ja ha venut més de 200.000 exemplars de 12 volums i s'ha traduït a 11 llengües. Però potser una anècdota il·lustra millor l'entusiasme que generen aquests dos autors: "Un dissabte ens va venir a veure a l'editorial una influencer xinesa i vam fer un streaming de dues hores parlant dels nostres llibres i, tal com s'acaba, rebem un missatge de l'editor xinès: durant la retransmissió s'havien venut 60.000 llibres", recorda Copons.
  • Glaçades fora de temporada i més calma a l’espera de noves pluges
    Aquest Sant Jordi ha estat marcat per un temps canviant 100% primaveral, però amb temperatures més pròpies d’un dia d’hivern. De fet, s’han batut rècords de fred a la nit després de les fortes calamarsades del dilluns (totes les dades i imatges les trobareu al final d’aquesta informació). Els termòmetres tocaran fons la matinada de dimecres amb ambient molt fred per a l’època i glaçades extenses a l’interior, una mala notícia per a la pagesia. La calma tornarà a dominar, però els pròxims dies arribaran noves pluges.
  • La Guàrdia Civil para els peus al jutge del Tsunami: no veu indicis de terrorisme en la visita de Felip VI a Poblet
    La Guàrdia Civil, font de tota imputació presumptament terrorista a les mobilitzacions independentistes, para ara els peus al jutge de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón. El magistrat de l'Audiència Nacional va voler buscar indicis contra la plataforma per unes protestes durant una visita de Felip VI a Catalunya que ni tan sols sabia quan ni on es va produir, però l'institut armat ha indagat i no ha trobat res. "Els reis d'Espanya van acabar visitant el monestir de Santa Maria de Poblet, a Tarragona, i no consta cap incident durant el seu desenvolupament", assegura la Guàrdia Civil en un informe del 19 d'abril que li havia reclamat García-Castellón.
  • Céline Dion s'obre a parlar sobre la síndrome de la persona rígida: "Res m'aturarà"
    El desembre del 2022 la cantant Céline Dion va haver de cancel·lar la seva gira sense poder posar una data a un possible retorn. El motiu que la va obligar a parar la seva vida professional i personal per complet va ser la detecció de la síndrome de la persona rígida, una malaltia que afecta una persona de cada milió. Dos anys més tard i encara amb la incertesa de poder tornar damunt dels escenaris, la canadenca ha decidit acceptar la primera entrevista des que va fer pública la malaltia a la revista Vogue de França, on és la protagonista de la portada d'aquest mes de maig.
  • "Si no ens venen a saludar, voto Puigdemont": crònica del Sant Jordi més polític
    Més d’un dels milers de catalans que eren avui a Barcelona per celebrar Sant Jordi s’ha topat amb els candidats que, a partir de divendres, veurà als cartells electorals dels principals carrers de Catalunya. El dia del llibre i de la rosa els polítics no havien de ser els protagonistes, però el calendari electoral és capritxós i ha acabat oferint-los un escenari distès i amable per estrènyer mans agraint el vot dels convençuts i tractar de pescar el dels indecisos. La festa i la campanya han arribat a les institucions, però també a les parades dels partits a la barcelonina rambla de Catalunya.