Portada del periodico Ara:
Sitio web
Recognized text:
REFERENDUM O
ENQUESTA DE LARA
El 53,3% vol votar
encara que l'Estat
a ho prohibeixi
ara.cat El 74%s'oposa que el govern
La majoria dels votants de tots
DILLUNS
espanyol impedeixi la votacióofaci els partits rebutgen que hi hagi
servir la forca per retirar les urnes
l persecució penal als funcionaris
130 EUROS
CARME
COLOMINA.
Amb la victoria de
Macron, Franca ha
expulsat una bona part
de l'establishment politie
Un infern devasta Portugal
de Jesúltimes decades
JOSEP RAMONEDA
Centenars de bombers treballen encara en l'extinció dels focsforestals que han provocat més deseixanta morts
desenes de ferits al centre de Portugal
ncendi mes mort
er dels últims 25anys a tot el món
Torna el president
Ara ve hora de
la veritat Macron haura
de gestionar l'acumulació
de poder assolida
Sánchez fa girar
Macron
el PSOE cap a aconsegueix tot
JOSEP MLARLALOLANO
l'esquerra
el poder per
El dialeghauria de
reivindicar
també la
federalista
canviar Franca
importanciaiel valor del
esperona
l'activitat intellectual

Noticias
 • Malgrat tot, la gamma extra segueix regnant
  Potser enguany no veurem més castells de deu pisos, potser el ritme exhibit fins ara no és el d’altres temporades i la desacceleració comença a fer saltar les alarmes, però les colles no renuncien a dur els seus millors castells a les places més cobejades. La diada de les Santes fa anys que es va establir entre les cites més importants del calendari, tot i que això suposava desplaçar el focus d’atenció al nord tot just quan els castellers encaraven l’estiu més intens; l’aposta mai no ha fallat.
 • Le Pen demana als votants que financin el partit per evitar la insolvència
  Marine Le Pen vol fer pagar els plats trencats als votant del seu Front Nacional, rebatejat recentment com a Reagrupament Nacional. La formació d'ultradreta francesa ha posat en marxa una campanya per recaptar diners després que la justícia hagi retingut cautelarment dos milions d’euros de subvencions públiques que el partit havia d'haver rebut aquest mes de juliol i que representa una mica menys de la meitat dels 4,5 milions que rep d'ajudes públiques, segons l'estimació de diversos mitjans francesos.
 • Un atemptat enfosqueix la tornada del vicepresident i exsenyor de la guerra afganès
  Un atemptat suïcida ha provocat 15 morts i 60 ferits prop de l'aeroport de Kabul gairebé a la mateixa hora que el vicepresident afganès i antic senyor de la guerra, Abdul Rashid Dostum, tornava a l'Afganistan després d'un any a l'exili a Turquia. L'atac l'ha reivindicat Estat Islàmic i evidencia el clima de violència i tensió a tres mesos de les eleccions, previstes per a la tardor.
 • Dos ferits crítics en un accident amb dos vehicles implicats a l'N-340 a Vallirana
  Dues persones han resultat ferides crítiques aquest diumenge al vespre en un accident amb dos vehicles implicats a l'N-340 a Vallirana (Baix Llobregat). Segons el Servei Català de Trànsit, l'avís del sinistre s'ha rebut a les 19.40 hores al quilòmetre 1.229. A causa de l'impacte, han resultat ferides crítiques dues persones, de 38 i 25 anys. La més jove ha estat evacuada en helicòpter a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell en un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).
 • Una fàbrica de climes per torturar cotxes
  Una part considerable dels vehicles que es venen al món acaben circulant per llocs amb unes condicions ambientals molt diferents de les del lloc de fabricació; per exemple, la meitat dels cotxes Ford circulen habitualment a més de 1.000 metres d’altitud. El procediment tradicional de la indústria per comprovar com el clima afectava el rendiment dels seus productes havia sigut transportar-los fins a zones extremes i provar-los en condicions reals: per saber com es comporta un cotxe amb fred i neu, te l’emportaves a Finlàndia; per provar els efectes de la calor, el conduïes per regions desèrtiques.