Previous Día anterior
Día siguiente Next
Previous
Next
Portada del periodico Ara:
Newspaper website Sitio web




Recognized text:
Meryl Streep
Trump
L'actriu denuncia a la cerimonia dels Globus dOr
l'abús de poder del president electe, que s'hi torna
INFORME DE RIENDA FAMILIAR
Els barcelonins
ara cat
s'empobreixen
DESIGUALTAT
POBRESA
DIMARTS
La població de classe mitjana
Els perdedors de la crisi han fet
ha passat de representar el 60%
créixer la classe baixa o molt baixa
130 EUROS
el 2007 a només el 44% el 2015
que ha pujat del 20% al 39%
Liquids
i orfes
Zygmunt Bauma
SALVADOR
(1925-2017)
CARDUS
Totes les enquestes
mostren que la majoria
dels favorables a la
independencia
pensen que
nos'aconseguira
KRYSTYNASCHREIBER
costa sintetitzar els
arguments en missatges
propis clars i directes
als no independentistes
ESPORTS
MARCMURTRA
ELSJUGADORS DEL BARCA
La realitat de TV3i
PLANTENLA FIFA
Radio és d'una
QATAR
Catal
paralisi classica. Canviar
Cap futbolista blaugranaassisteix a la gala que corona Cristiano
de statu quo' requereix
reordenar responsabilitats

Noticias
  • Milei declara la guerra al cinema argentí
    A la brillant comèdia argentina Puan, acabada d’estrenar, un professor de filosofia es veu obligat a compaginar la feina a la facultat amb classes particulars a senyores burgeses i a lluitar amb un altre professor per una plaça que ha quedat lliure. Al final de la pel·lícula, tips de no cobrar i de les retallades de l’educació pública, el professorat esclata i es manifesta al carrer amb els alumnes. La casualitat ha volgut que Puan s’estreni quan imatges semblants s’estan produint a l’Argentina, però protagonitzades pel sector del cinema, que s’està revoltant contra l’ofensiva del govern de Milei a l’Institut Nacional de Cinema i Arts Audiovisuals (INCAA), que gestiona els recursos públics del cinema argentí.
  • Visceralitat i passions boscanes: sobre l'últim premi Documenta
    Els contes del llibre Al bosc s’hi ha d’arribar quan encara és fosc, amb què la debutant Maria Arimany (Llerona, 1990) va guanyar el premi Documenta 2023, comparteixen una mateixa mirada passional, intensa, sensorial, diria que quasi deliberadament assilvestrada, sobre els comportaments humans. Els protagonistes dels relats són homes i dones d’ara i les seves accions transcorren en el nostre present diguem-ne modern i civilitzat, però la manera com Arimany els aborda i ens els mostra fa que se’ns imposin com presències primitives, o animalesques, o boscanes. No és casualitat, en aquest sentit, que en tots els contes siguin tan importants les mencions o les descripcions de certs espais de naturalesa –el jardí, l’hort, el bosc– i que tot sovint s’esmentin de manera concretíssima tota mena d’animals i de fruits. El contacte dels humans amb la naturalesa pot semblar que ha estat tallat de fa estona, però Arimany recalca cada vegada que pot que els humans –per entorn, per fisiologia, per
  • Portugal aconsegueix formar govern sense incloure l'extrema dreta
    Portugal ja ha aconseguit formar govern, gairebé vint dies després d'unes eleccions amb resultats ajustadíssims i una setmana després de rebre l'encàrrec del president, Marcelo Rebelo de Sousa. Així doncs, el primer ministre designat, el conservador del Partit Social Demòcrata (PSD) Luis Montenegro, ha presentat aquest dijous la composició del seu nou govern, que comptarà amb disset ministres, set dels quals són dones.
  • El Barça treu els peus del fang
    Després de dues derrotes que van fer disparar les alarmes, el Barça ha recuperat el seu ofici a l'Eurolliga, on ha superat el Bayern Munic en un partit molt còmode (79-87). L'equip blaugrana arribarà a les últimes dues jornades de la temporada regular en una bona disposició per assegurar-se el factor pista al play-off.
  • Dos homes de 26 i 35 anys: els bussejadors recuperen dos cossos dels desapareguts a Baltimore
    Els dos cossos que han aconseguit recuperar del riu Patapsco els equips de rescat són els d'Alejandro Fernández Fuentes (35 anys) i Dorlían Castillo Cabrera (26 anys). El primer era mexicà i el segon guatemalenc, segons ha anunciat la policia de Maryland durant la roda de premsa. Les seves famílies ja han estat informades.